העובד הזר שנהרג מרסיסי פצמ"ר יוכר כנפגע פעולות איבה: הביטוח הלאומי החליט הערב (ד') להכיר בפועל מתאילנד שעבד בשדה חקלאי באחד מיישובי המועצה האזורית חוף אשקלון ונהרג מרסיסי פצצת מרגמה, כנפגע פעולות איבה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
משפחתו, בשיתוף עם משרד החוץ, עסוקה בסידורי הטסת גופתו לתאילנד. בנוסף, בעקבות האירוע - כתבו תושבים מעוטף עזה מכתב לשר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, ולראשי פיקוד העורף, בו דרשו מהם להקצות מיגוניות נוספות שיוצבו בשדות חקלאיים, על מנת שיוכלו להגן על החקלאים בזמן ירי מהרצועה. בתוך כך, החליטה הערב ממשלת תאילנד לאסור על עובדים מתחומה לצאת ולעבוד באזור עוטף עזה - מחשש שייפגעו או ייהרגו.
העובד שנהרג פונה הבוקר לאחר שנפגע מהפצמ"ר, פונה לבית החולים ברזילי באשקלון במצב אנוש - אלא ששם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. מדובר בהרוג השלישי בקרב האוכלוסיה האזרחית במהלך ימי מבצע "צוק איתן". בעקבות המקרה הדגישו היום במשטרה כי על הציבור לפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף ולהיכנס למרחב המוגן בהישמע אזעקה, אלא שהפועל הזר לא הספיק להגיע למרחב המוגן בזמן הקצר שעמד לרשותו.
"הכתובת הייתה על הקיר"
יאיר פרג׳ון, ראש המועצה האזורית חוף אשקלון אמר כי "אנו חשים צער עמוק עם מותו של העובד הזר. היינו ערוכים גם לאפשרות של פגיעה בנפש. שטח פתוח הוא מקום העבודה שלנו, החקלאים שלנו ממשיכים לעבד את האדמה, אך הפעם לדאבון הלב, היה זה פועל מסור שספג את האש".
בשבועות האחרונים התקבלו פניות של עובדי חקלאות רבים שנבהלו מהמצב הביטחוני: "אנו קוראים לפעולה מיידית למיגון העובדים 'בשטחים פתוחים'".
מדובר בהרוג השלישי מקרב האוכלוסייה האזרחית מאז החל המבצע. קדמו לו דרור חנין ז"ל, בן 37 מבית אריה, שנהרג מפגיעת רסיסי פצמ"ר כשהגיע לחלק מזון לחיילים ששהו על גבול הרצועה. "דרור היה מרכז המשפחה", סיפרו קרוביו לאחר מותו. "זה היה אופייני לו, להגיע ולתת לחיילים במקום שאנשים בדרך כלל חוששים להגיע אליו".
ימים ספורים לאחר מכן נהרג עודה אל־וואדג', בן ה-32, לאחר שרקטה התפוצצה בשטח פתוח ביישוב הבדואי שבו התגורר סמוך לדימונה. בעקבות המקרה נמתחה ביקורת חריפה כלפי המחסור הקיים במיגוניות וביכולת ההתרעה ביישובי הפזורה הבדואית. יחד עמו נפצעו שלושה מבני משפחתו, בהם גם בתו הפעוטה.