חיזוק משמעותי ללחימה הימית: חיל הים חשף היום (ג') בסיס צוללות חדש שאמור לקלוט שתי צוללות חדשות במחצית השנייה של שנת 2014 וצוללת נוספת בשנת 2019. "ישראל הופכת להיות אחת המעצמות הגדולות בעולם בתחום הצוללות", אומרים בצה"ל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הרכש הוא חלק מתוכנית חומש, שבמהלכה ייקלטו בחיל הים שלוש צוללות "דולפין" חדשות מתוצרת גרמניה שיגדילו את צי הצוללות הישראלי לשישה כלי שיט תת-ימיים. במקביל, החלו בחיל בניסוח תפיסת הפעלה חדשה לכלים הישנים והחדשים.
תא"ל אלי שרביט, מפקד בסיס חיפה, הסביר את חשיבות הרכש ושינוי תכניות התקיפה: "אנחנו לוקחים את כלי הלחימה של חיל הים ומחברים אותם ליבשה - הלוחם בים מכיר את הקרב ביבשה על כל פרטיו, והלוחם ביבשה מכיר את היתרונות שחיל הים מביא לו: התצפית, המודיעין, השהייה מול היעדים והיכולת לפתוח באש".
תא"ל שרביט לא התייחס ישירות לדיווח על תקיפת חיל האוויר באזור הגבול של סוריה-לבנון ("אני לא מתייחס לידיעות בתקשורת הזרה"), אך ציין כי מדובר באזור מועד לפורענות: "מיטב התוצרת הרוסית-האירנית נמצאת במרחב שבין סוריה ללבנון. אנחנו מניחים שמה שנמצא ברשות החיזבאללה נמצא בסוריה - ולהיפך".
לדברי שרביט, הזירה הימית הצפונית מהווה זירה בעלת אתגרים רבים מצד סוריה וחיזבאללה: "בניגוד למתרחש במדינה, הצי הסורי הוא בעל תפקוד גבוה והוא מתאמן ופועל ובעיקר מצויד באמצעי לחימה חדשים ומתקדמים, שניתן להחשיב אותם כאמצעי לחימה אסטרטגיים. חיזבאללה לא פוסק לרגע לנסות לשים את ידיו על אמל"ח ימי מתקדם, שייתן לו השפעה ביום פקודה". מפקד בסיס חיפה הדגיש כי "אנחנו מניחים שאמצעים מתקדמים, כמו טילי היאחונט, נמצאים בידי חיזבאללה, אנחנו ערוכים ונמצאים בכוננות תמידית ואני מניח שיש לנו את הפתרונות".
אל"ם ג', מפקד שייטת 7, ציין כי "צוללות הדולפין יגיעו במהלך השנה הקרובה. מדובר בכלי בעל איכויות ייחודיות, בהן יכולות איסוף מידע לאורך זמן". אל"ם ג' הדגיש, לאור הדיווחים האחרונים, כי "אנו פועלים בזירות השונות, ביניהן בזירה הצפונית. השנה היו אלפי שעות ים מבצעיות, ומבצעים ייחודיים רבים, שעד אחד מהם קיבלה השייטת הערכה ממפקד חיל הים".
צוות ייעודי של צה"ל נמצא בגרמניה כדי לפתח את הפרויקט. בין השאר משתמשים בטכנולוגיה ייחודית - AIP - שלא מונעת על ידי אוויר - המשמעות:הגדלת היכולת לשהות מתחת לפני הים במשך שבועות - זמן רב הרבה יותר ממה שהצוללות כיום מסוגלות לעשות. מדובר בקפיצת מדרגה בחשאיות התפקוד של חיל הים. שעות הצלילה המבצעיות, של חיל הים ושל שייטת הצוללות יגדלו משמעותית.