כשברקע תקריות הירי והמתיחות הגוברת בחצי האי, אישרה ישראל את בקשת מצרים להכניס עוד שני גדודים בימים הקרובים לשטח סיני - זאת למרות ששהסכם בין המדינות באופן עקרוני אינו מתיר מהלך כזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד משני הגדודים יוכנס לאזור רפיח, כדי לעזור במאמץ למנוע הברחות ולהגן על אל-עריש שהפכה למוקד להתנגשויות. גדוד נוסף יועבר למרכז סיני במטרה לפעול נגד קבוצות סלפיות.

כיצד כל זה נוגע לישראל? הארגונים הללו שפוגעים בשלטון המצרי כיום, הם ארגונים שפעלו בעבר נגד ישראל. כרגע בישראל לא רואים צורך לתכבר כוחות בצד השני של הגבול, אולם שומרים על עירנות מוגברת.

אל מול המתיחות המצרים הם עלו שלפי שעה מובילים את המהלך. לפני מספר ימים אף דאגו להטיס מטוס קרב מסוג אפאצ'י מעל רפיח וזאת כדי לאותת לחמאס כי לא כדאי שיעמיד את הצבא המצרי במבחן.

חמושים בצפון סיני (צילום: רויטרס, חדשות)
חיילים מצרים בסיני, ארכיון|צילום: רויטרס, חדשות

היום התרחש שוב אירוע ירי בחצי האי סיני כשחמושים ירו רקטות לעבר אוטובוס שהסיע עובדי מפעל מלט סמוך לאל עריש שבצפון סיני. מהירי נהרגו לפחות שלושה בני אדם ו-17 נפצעו.  צבא מצרים הגיב לירי הקשה ובהודעה בעמוד הפייסבוק של מפקד הכוחות נכתב כי "קבוצות הטרוריסטים כיוונו את המתקפה כלפי כוחות הביטחון, אך הרקטות סטו ממסלולן ופגעו באוטובוס שנשא אזרחים תמימים".

אמש התרחשה תקרית ירי פנימית במצרים בסמוך לגבול עם ישראל, לא רחוק מהיישוב בני נצרים בחולות חלוצה. באירוע לא היו נפגעים, אך בשל התרעות חמות בזירה ומחשש שהעימותים יגיעו לשטח ישראל, צה"ל תגבר את הכוננות באזור והתושבים הונחו להישאר בבתים. כעבור שעה קלה אושר להם לחזור לחיי שגרה.

סיני - מוקד לקבוצות איסלאמיות קיצוניות

בשנתיים האחרונות הפך אזור סיני למוקד המרכזי של קבוצות אסלאמיות קיצוניות, שניצלו את הוואקום לאחר הדחתו של הנשיא הקודם מובארק והשתלטו על האזור. כעת, לאחר הדחתו של הנשיא מוחמד מורסי, שבמהלך כהונתו שם לו למטרה להיאבק בקיצוניים שהשתלטו על חצי האי, גברו עוצמת ותדירות המתקפות.

מאז השתלטות הצבא על השלטון לפני מספר שבועות, נרשמים אירועים אלימים בצפון סיני על בסיס כמעט יומיומי. מאז הדחת מורסי נהרגו לפחות 13 בני אדם במתקפות טרור בחצי האי.