כוננות מיוחדת באזור המרכז או אימון שגרתי? הבוקר הציבו לוחמי כיפת ברזל מערכת מבצעית באזור גוש דן למשך מספר ימים. בצה"ל מסבירים את המהלך בכך שהמערכת נמצאת בתהליך קליטה מבצעית, ובמסגרת תהליך זה, מוצבת הסוללה מעת לעת באתרים שונים ברחבי הארץ, וזאת על- מנת להשלים את תהליך "מבצוע" המערכת במגוון האזורים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם סיום תהליך הקליטה המבצעית, מבהירים בצה"ל, תוכל המערכת לספק מענה בכל איזור בו תידרש להיות מופעלת ברחבי הארץ. מערכת זו היא חלק ממערך ההגנה האקטיבית שמעמיד צה"ל ברחבי הארץ, בהתאם לצרכי הביטחון ולתוכנית מבצוע המערכת.
עוד חלק מאותו מערך הגנה אקטיבית היא מערכת "חץ 3" שעברה הבוקר ניסוי מוצלח במרכז הארץ. מנהלת "חומה" של משרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, ביצעו את ניסוי טיסה הראשון והמוצלח של מיירט "חץ 3", כך הודיעה בבוקר.
בניסוי נבחנו לראשונה היכולות והביצועים של המערכת החדשה שנחשבת לחדשנית ומהפכנית במשפחת המיירטים בעולם. יכולותיה, כך אומרים במשרד הממשלתי, יאפשרו למרכיבים הקיימים של מערכת נשק "חץ" המבצעית כיום, להתמודד ביעילות רבה יותר עם איומים עתידיים על ישראל.
שר הביטחון אהוד ברק בירך הבוקר על הצלחת הניסוי ואמר כי "מדובר באבן דרך חשובה למערכת ההגנה הרב- שכבתית של ישראל הכוללת את כיפת ברזל, שרביט קסמים, 'חץ 2' ו'חץ 3'".
בניסוי השתתפו גם נציגי חיל האוויר ונציגי משרד ההגנה האמריקני והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק. מערך ההגנה הרב-שכבתית שנבנתה על ידי משרד הביטחון כולל ארבע שכבות הגנה בסך הכל: מערכת "כיפת ברזל" שנכנסה לפעילות מבצעית כבר לפני כשנתיים ושינתה את המשוואה במהלך ימי מבצע "עמוד ענן" בעזה. מערכת "שרביט קסמים" שנמצאת כעת בפיתוח, מערכת חץ 2 - מבצעית ומוכנה לפעולה ומערכת "חץ 3" שעדיין בפיתוח.
מערכת "חץ 3" נועדה להעניק שכבת הגנה עליונה נוספת מפני טילים. להוסיף הזדמנויות יירוט למערכת נשק ה"חץ 2" ובכך לאפשר עיבוי מערך ההגנה על מדינת ישראל מפני איומי הטילים ארוכי הטווח.