מגיבים בכוח: כלי טייס של חיל האוויר תקפוו בצהריים 7 מנהרות להברחות נשק בדרום רצועת עזה. מצה"ל נמסר כי זוהו פגיעות מדויקות במטרות. בעת תקיפתן של חלק מהמנהרות זוהו גם פיצוצי משנה. ההתקפה באה בתגובה לשיגור רקטות הקאסם הבוקר לעבר ישראל.
שתי רקטות קסאם נורו הבוקר מרצועת עזה ונחתו בשטחים פתוחים במועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. אזעקת "צבע אדום" נשמעה ביישובים.
הזרועות החמושות ברצועה ממשיכות לשמור על שקט תקשורתי בכל הקשור לנטילת אחריות לירי בימים האחרונים. זאת, מחשש לפגיעה מצד ישראל או מצד אנשי החמאס עצמם, שמנסים לשלוט בירי ה"טפטופים" המתבצע מהרצועה. ההערכה היא שהירי נמשך בשל החלטתה של ישראל להקפיא את הדיונים על הסכם הרגיעה, והתנייתה לשחרר את החייל החטוף גלעד שליט בכל הסכם שייחתם עם החמאס.
הרקטות הבוקר מצטרפות לירי בלתי פוסק בימים האחרונים של קסאמים ופצצות מרגמה לעבר יישובי הדרום. ביום שישי בבוקר נרשמה ההפרה הבוטה ביותר של הסכם הפסקת האש, כשמטח של 10 פצצות מרגמה נורו מרצועת עזה לעבר המועצה האזורית אשכול. יום קודם לכן נפלו ארבע רקטות בשטחים פתוחים באזור הדרום, שתיים מהן באזור נתיבות.
מאז הפסקת האש בלחימה בעזה נורו יותר מ-60 רקטות ופצצות מרגמה לעבר שטחי ישראל, כ-5 מהן רקטות גראד שנחתו באזור אשקלון ונתיבות. חיל האוויר הגיב בכל פעם נקודתית על כל ירי בתקופה האחרונה - בתקיפת מנהרות אמצעי לחימה בדרום הרצועה ומטות בלתי מאויישים של החמאס בעזה.
הפלגים הפלסטיניים יוצאים להתפייס בקהיר
בתוך כך, החלו היום משלחות הפלגים הפלסטיניים השונים לצאת לקהיר, לקראת "כינוס הפיוס" שצפוי להיערך שם בבירה המצרית מחר. ראשי חמאס והפת"ח יגיעו בפעם המי יודע כמה על מנת לדון בדרכים להביא לסיום הסכסוך, שהגיע לשיאו ביוני 2007, עם השתלטות החמאס על הרצועה והטבח שביצעו אנשיו בפעילי הפת"ח שנסו על נפשם.
עם תום מבצע "עופרת יצוקה" גברו הלחצים של מדינות ערב על החמאס, להיענות לקריאותיו של אבו מאזן ולשוב לדיאלוג לאומי. החמאס, שמחפש לרשום כל הישג אפשרי בתום המבצע על מנת להעלות את רף הפופולאריות ברחוב העזתי, הסכים להיפגש עם נציגי הפת"ח ולהתחיל לדבר על הסכם. הרצון בחמאס היה להשיג רגיעה עם ישראל טרם תחילת שיחות הפיוס, ובארגון אף דחו את פתיחתן במספר ימים, בציפייה לתשובה הישראלית.
בחמאס מתנים את תחילת השיחות ב"מחווה" של הפת"ח - שחרור אסירי החמאס היושבים בבתי הכלא של אבו מאזן בגדה המערבית. ראשי הפת"ח טוענים בכלי התקשורת הערביים שהדבר בוצע, אך בחמאס טוענים שלא כולם שוחררו. במקביל, הביעו מספר פלגים פלסטיניים בדמשק את מורת רוחם על ההחלטה שלא להזמינם לשיחות הפיוס בקהיר.