התפטרות דרמטית בצה"ל: מפקד עוצבת הגליל היוצא, תת אלוף עימאד פארס, הודיע על התפטרותו מהצבא בעקבות דיווח שקרי שמסר על תאונה בה היה מעורב, זאת יממה אחת בלבד לאחר סיום תפקידו כמפקד אוגדה.
תא"ל פארס דיווח לפני כשבועיים על תאונת דרכים בה היה מעורב רכבו הצבאי, וטען כי אשתו נהגה ברכב. פארס טען כי הוא ישב לצידה ברכב. על פי חוקי צה"ל, מותר לבת הזוג לנהוג ברכב רק כשהקצין יושב לידה.
כעבור כמה שעות שינה פארס את גרסתו, והודה כי לא היה עם אשתו ברכב בשעת התאונה. בעקבות שינוי הגרסה, החליט הפרקליט הצבאי הראשי לפתוח בחקירת מצ"ח כנגד הקצין בחשד לעדות שקר. בין היתר הוחלט לעכב את מינויו של תא"ל פארס למפקד קורס מג"דים, כפי שתוכנן מראש.
לאחר הודעת הפצ"ר על פתיחת החקירה נגדו, הודיע תא"ל פארס לרמטכ"ל גבי אשכנזי על התפטרותו המיידית מצה"ל. לרמטכ"ל לא נותרה ברירה - והוא קיבל את ההתפטרות. "אני מבקש לנהוג כקצין וכמפקד ולפעול כפי שחינכתי ותבעתי מפקודיי בעבר ובמשך כל שירותי הצבאי", אמר בשיחתו עם הרמטכ"ל.
היסטוריה בעייתית של קצין בכיר
זוהי לא הפעם הראשונה בה מעורב פארס בתקריות שלא הולמות קצין במעמדו. לפני כחמש שנים הורשע פארס בבית הדין הצבאי בתל-אביב בהתנהגות שאינה הולמת קצין, אולם זוכה משלושה מבין שבעת סעיפי אישום שהוגשו נגדו, בהם עבירות של תקיפת שוטרים בתפקיד, תקיפת שוטר צבאי בתפקיד, תקיפת חייל.
לפני שבע שנים, באירוע של יוצאי פלוגת הסיור הדרוזית, דרשו שוטרים מפארס, אז מפקד חטיבת גבעתי, להזיז את הג'יפ ששכר עבורו צה''ל מהמדרכה שעליה חנה. כעבור זמן קצר התפתחו חילופי דברים בין פארס לשוטרים, שניסו לעצור אותו.
מכיוון שפארס התנגד למעצר, לשוטרים לא נותרה ברירה אלא לכפות אותו באזיקים. בהמשך התברר שפארס תקף גם שוטר מתנדב במשטרה צבאית, שלא היה באותה עת בתפקיד. בסופו של דבר לא הועמד פארס לדין במקרה זה.
דמיון מפתיע לפרשת צ'יקו תמיר
פרשת התפטרותו של תא"ל פארס בעקבות דיווח כוזב סביב תאונת דרכים מזכירה באופן מפתיע למדי את פרשת תא"ל משה (צ'יקו) תמיר, שלפני חודשיים נידון להורדה לדרגת אל"מ, לשלושה חודשי מאסר על תנאי ולפסילת רישיון לשלוש שנים, זאת בעקבות דיווח שקרי שמסר על תאונת דרכים בה היה מעורב בנו.
תא"ל תמיר, אחד הקצינים הבכירים היותר מוערכים בצה"ל ומי שרבים ניבאו לו עתיד מזהיר בצבא, התיר במהלך אפריל 2006 לבנו הקטין לנהוג על טרקטורון צבאי ללא רישיון. במהלך נהיגת הקטין התנגש הטרקטורון ברכב אזרחי, לא היו נפגעים - אך נגרם נזק לשני הרכבים.
לאחר האירוע דיווח תמיר כי נהגו האישי הוא שנהג בטרקטורון ובנוסף פיצה תמיר את בעל הרכב האזרחי במזומן, זאת במטרה לסיים את התקרית ללא השלכות נוספות. לאחר שהתגלה העניין הועמד תמיר לדין ובעסקת טיעון הודה בשימוש ברכוש הצבא שלא למטרות צבא, נהיגה בכלי רכב ללא רשות בעלים, עבירה במסמכים צבאיים והתנהגות שאינה נאותה. בסיום המשפט, כאמור, נגזר על תמיר עונש חמור של הורדה בדרגה.