בכל זאת מיישמים את הסכם ההברחות? אמצעי הביטחון בצד המצרי של הגבול עם רצועת עזה תוגברו משמעותית בתקופה האחרונה, וזאת במטרה למנוע ככל שניתן את הפעילות במנהרות. כך מדווח היום "אל-ג'רידה" היוצא לאור בכווית.
על פי הדיווח, עלה לאחרונה מספר קציני המשטרה המצרית המאיישים את צידה המצרי של רפיח ל-150. מקורות ביטחוניים בקהיר מדווחים כי לאחרונה אירעו מספר תקריות ירי חריג מהמקובל לאורך הגבול, בין השאר באירועים בהם ניסו אנשי ביטחון מצריים לתפוס מבריחים פלסטינים.
במצרים מדווחים כי רק השבוע חשפו כוחות הביטחון המקומיים 12 מנהרות שמתפצלות למספר יציאות בתוך שטחי מצרים - חלקן בתוך אזורי מגורים.
הדיווחים היום מצטרפים לגל דיווחים המגיע ממצרים מאז תום מבצע "עופרת יצוקה". בקהיר דווח כבר לפני מספר חודשים כי מיד עם חתימת הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס, התקינו מנגנוני הביטחון המצריים מצלמות אבטחה מיוחדות וגלאי תנועה לאורך הגבול המצרי עם רצועת עזה. במצרים אמרו כבר אז כי מטרת המהלך היא להיאבק בהברחות חמאס לתוך שטחי הרצועה.
המנהרות - בלב אוכלוסייה אזרחית
בסיוע מומחים מארצות הברית, צרפת וגרמניה, הותקנו מצלמות וגלאים מיוחדים המפקחים על ההברחות. עם זאת, עדיין לא דווח כיצד בדיוק סייעו האמצעים החדשים למניעת הפעילות במנהרות.
למערכת הביטחון ידוע היטב כי כבר בתום מבצע "עופרת יצוקה", פעל חמאס לשוב לעבודות שיקום המנהרות - עוד בטרם עסק בשיקומה של כל תשתית אחרת ברצועת עזה. מאז סיום המבצע הצליחו מספר צוותי צילום זרים לתעד את המשך פעילות ההברחות לאורך הגבול.
בכל התיעודים בולט יותר מכל מיקומם של המנהרות - בלב אוכלוסייה אזרחית. המצב לאורך הגבול הפך לאירוני עד כדי כך, שתושבי רפיח כבר אימצו לעצמם "ספורט" חדש: צילום פעילות המנהרות ופעילות חיל האוויר בדרום הרצועה.
המנהרות ברפיח - תיעוד מיוחד