לא רק בישראל - גם בארצות הברית עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות בלבנון, ומביעים חשש כבד מפני נפילתה לידי "זרועות התמנון" האירניות. בכיר אמריקני אומר הבוקר ליומון הלונדוני "א-שרק אל-אווסט", כי אם תוקם ממשלת בובות של חיזבאללה בלבנון - ארצות הברית תפסיק את תמיכתה הצבאית במדינה.
"אם גוש חיזבאללה ירכיב את הממשלה הבאה, יווצרו קשיים רבים בפני שיתוף הפעולה בין לבנון לארצות הברית", אמר הבכיר האמריקני שהעדיף להישאר בעילום שם. "הקונגרס יסרב לספק סיוע צבאי וכל סיוע אחר לגורמים שיקבלו הוראות מהממשלה הזו".
הגורם הוסיף כי ארצות הברית אינה מעוניינת להתערב בענייניה הפנימיים של לבנון, אך עם זאת הדגיש כי סעד חרירי הוא המועמד המועדף על וושינגטון להרכבתה של הממשלה הבאה. "הוא האדם עמו ניתן לשתף פעולה בערוצים שונים", אמר הבכיר האמריקני. "עבדנו מולו בעבר בהקמתו של מנגנון מסודר לניהול צבא לבנון".
חיזבאללה חוגג: "עידן חדש בלבנון"
החשש האמריקני מצטרף לדריכות גם בישראל באשר להתפתחויות בלבנון. זאת, במקביל לשביעות הרצון הרבה בחיזבאללה, בעקבות הודעתו של מנהיג העדה הדרוזית במדינה ווליד ג'ונבלאט כי בכוונתו לתמוך בחיזבאללה בהתייעצויות להרכבת הממשלה הבאה.
"לבנון נכנסה לעידן חדש, במסגרתו תגן ההתנגדות על כבודה", הצהיר אתמול בכיר חיזבאללה, נביל קאווק. "מעתה נתמודד עם הכיבוש הפוליטי והתקשורתי שמובילות ארצות הברית וגרורותיה".
"אנו מתקרבים עוד ועוד לעבר הפלת כל המטרות האמריקניות והישראליות", הצהיר קאווק. "ארצות הברית יכולה להיות חזקה בניו יורק ובהאג, ולפרסם החלטות ואישום כמה שהיא רוצה. אבל היא תישאר חלשה בכל הקשור לתוך לבנון. לא נאפשר לה להפוך את לבנון לזירת הניצחון שלה".
אתמול הביע המשנה לראש הממשלה, השר סילבן שלום, חשש כי מהלכו של ג'ונבלאט יוצר סכנה ממשית להקמתה של "ממשלה אירנית" בגבול הצפון. "אין מדובר עוד בארגון טרור שפועל בהשראה איראנית ובתמיכתה, אלא בממשלה ריבונית של ממש", אמר שלום. "נהיה ערוכים לכל התפתחות עתידית".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
משבר בלבנון - סיקור מיוחד: