ימשיך בתפקיד שנה נוספת. גנץ, ארכיון|צילום: דובר צהל, חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל את המלצתו של שר הביטחון משה יעלון והחליט להאריך בשנה נוספת את כהונתו של הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ. הארכת כהונתו של גנץ תובא לאישור הממשלה בישיבתה הקרובה, ביום שלישי הבא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אמש נפגש נתניהו עם גנץ ועידכן אותו בהחלטה. "בשלוש השנים האחרונות מוביל הרמטכ"ל גנץ בהצלחה מרשימה את צה"ל מול אתגרים ביטחוניים מהמורכבים שידעה מדינת ישראל", מסר נתניהו בהודעה רשמית. "בני גנץ מוביל את צה"ל בערכיות, במקצועיות ובהישגיות. אני, שר הביטחון והרמטכ"ל, וראשי מערכות הביטחון עובדים יחד יומם וליל למען ביטחונם של אזרחי ישראל, ולמען ביצור כוחה והבטחת עתידה של מדינת ישראל".

רה
ימשיכו לעבוד יחדיו. גנץ, נתניהו ויעלון|צילום: חדשות 2

"הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ מוביל בשנתיים וחצי האחרונות את צה"ל להישגים שאת רובם איני יכול לפרט, אך הם מאפשרים לאזרחי ישראל להמשיך בשגרת חייהם ולמדינת ישראל להמשיך לפרוח ולשגשג", מסר שר הביטחון יעלון בהודעתו.

"זו תקופה שבה המזרח התיכון חווה סערות חסרות תקדים בהיקפן", המשיך יעלון, "ובפנינו ניצבים אתגרים כבדים וחסרי תקדים, מקרוב ומרחוק, ואני סבור כי הרמטכ"ל גנץ הוא האיש הנכון, במקום הנכון ובזמן הנכון. לכן המלצתי לראש הממשלה להאריך את כהונתו בשנה נוספת".

"הרמטכ"ל מביא עימו לתפקיד מקצועיות, נחישות, אחריות ונועם הליכות, ובטוחני כי גם בשנה הרביעית לכהונתו הוא ימשיך להוביל את צה"ל כצבא חזק ומתקדם, רב עוצמה, ומרתיע, שמאפשר לנו - מקבלי ההחלטות - להוביל את מדינת ישראל באחריות ובשיקול דעת לביטחון ולהצלחות בכל תחומי החיים", סיכם יעלון.

הרמטכ"ל גנץ - קורות חיים

רב אלוף בני גנץ, הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל, נולד בשנת 1959 במושב כפר אחים להוריו מלכה ונחום ז"ל, ניצולי שואה, ממקימי המושב. הוא התגייס לגדוד הנח"ל המוצנח של חטיבת הצנחנים בשנת 1977, שם שירת בשורה ארוכה של תפקידים כלוחם וכמפקד. בשנת 1979 סיים קורס קצינים, מונה למפקד מחלקה בחטיבת הצנחנים ואחר כך שימש כסגן מפקד פלוגה. במלחמת "שלום הגליל" החליף מפקד פלוגה שנפצע ולחם עם חייליו בקרבות במערב העיר ביירות. בהמשך שירת כמפקד פלוגת ההנדסה של חטיבת הצנחנים, כקצין אג"ם חטיבתי וכסגן מפקד יחידת 'שלדג'.

בשנת 1987 הועלה גנץ לדרגת סגן-אלוף ומונה למפקד גדוד "אפעה" בחטיבת הצנחנים. בתקופה זו התמקד הגדוד בפעילות מבצעית בדרום לבנון. בשנת 1989 מונה למפקד יחידת העילית "שלדג" של חיל האוויר. במהלך תקופה זו, פיקד בין היתר על הכוחות שאבטחו את מבצע "שלמה" להעלאת יהודי אתיופיה לישראל. בשנת 1992 הועלה לדרגת אלוף-משנה ומונה למפקד חטיבת צנחנים במילואים. בשנת 1994 קיבל את הפיקוד על חטיבת יהודה באוגדת יהודה ושומרון. בין השנים 1997-1995 שירת כמפקד חטיבת הצנחנים. בשנת 1998 הועלה לדרגת תת-אלוף ומונה למפקד אוגדת מילואים בפיקוד הצפון.

בשנת 1999 קיבל גנץ את הפיקוד על יחידת הקישור ללבנון (יק"ל), לאחר נפילתו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל. שימש כמפקדה האחרון של היק"ל לפני נסיגת צה"ל מרצועת הביטחון ובמהלכה והיה לקצין האחרון שיצא משערי לבנון. בשנת 2000 , ימים ספורים לפני פרוץ אירועי "גאות ושפל", מונה למפקד אוגדת יו"ש ופיקד עליה בשנה הראשונה לעימות. בשנת 2001 הועלה לדרגת אלוף ומונה למפקד הגייס הצפוני. בשנים 2005-2002 כיהן כאלוף פיקוד הצפון. בשנת 2005 מונה למפקד זרוע היבשה, תפקיד בו נשא גם בזמן מלחמת לבנון השנייה. בשנת 2007 יצא לארה"ב כנספח צה"ל בוושינגטון, ובשנת 2009 התבקש ע"י שר הביטחון והרמטכ"ל לשמש בתפקיד סגן הרמטכ"ל, תפקיד אותו מילא עד נובמבר 2010. בסוף שנת 2010 הודיע גנץ על פרישתו מצה"ל, לאחר שיואב גלנט נבחר לתפקיד הרמטכ"ל, אך לאחר שבוטל מינויו של גלנט, שב גנץ לצבא ומונה לתפקיד הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל בפברואר 2011.

רב-אלוף גנץ הינו בוגר המכללה לפיקוד ומטה והמכללה לביטחון לאומי וקורס הכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב (אחד משלושה קצינים בצה"ל שסיימו את קורס ההכשרה של יחידת "הכומתות הירוקות" של צבא ארה"ב). הוא בעל תואר ראשון בהיסטוריה באוניברסיטת תל אביב ותואר שני במדעי המדינה בארה"ב, בניהול NDU באוניברסיטת חיפה ובעל תואר שני נוסף באוניברסיטת משאבים לאומיים. גנץ נשוי לרויטל ואב לארבעה - נועם, ניר, נדב ונוגה.