התקיפה הישראלית על אדמת סוריה מגיעה לפתחו של הנשיא האמריקני גם כשזה מבקר באמריקה הלטינית ומבקש לשמור מרחק. לאיש הטלוויזיה דוברת הספרדית "טלה מונדו" ששאל אותו על הנושא אמר אובמה כי הוא אינו מעוניין להתעבר בנושא, אך הוסיף כי "כפי שאמרתי בעבר, וכפי שאני עדיין מאמין, לישראלים ישנה זכות להתגונן מפני מעבר של נשק לארגוני טרור כמו חיזבאללה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רק אתמול צוטט אובמה כאומר שהוא לא רואה מצב שבו מגף או נעל של חייל אמריקני תדרוך על אדמת סוריה, וכשם שהוא ואנשיו סירבו תחילה להתייחס לטענות הישראליות על שימוש של אסד בנשק כימי נגד עמו, גם הפעם בנוגע לתקיפה אמר אובמה כי "אני אתן לממשלה הישראלית לאשר או להכחיש את דבר התקיפה".
מוקדם יותר הערב פרסם העיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" כי מטרת התקיפה של חיל האוויר ביום שישי לפנות בוקר היה מחסן שבו אוחסנו טילי "פתח 110" שהגיעו לשדה התעופה בדמשק במשלוח מאירן ונמצאים גם בשליטתו של ארגון חיזבאללה.
ארגוני המורדים בסוריה העלו הערב סרטון ליוטיוב בו הם טוענים מתועד מחסן האמל"ח בהופצץ כשהו עולה באש דקות לאחר פעולת חיל האוויר:
הטילים המדוברים הם טילי קרקע-קרקע אירניים מונחי GPS ובעלי יכולת דיוק משופרת לטווח רחוק המסוגלים להגיע לטווח של 300 קילומטרים. מוקדם יותר היום סיפר גורם ישראלי לסוכנות הידיעות AP כי חיל האוויר הוא שביצע את התקיפה בסוריה. אותו גורם הוסיף כי מטרת התקיפה הייתה פגיעה במשלוח טילים מתקדמים, אם כי לא כימיים.
ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, האלוף (במיל') עמוס גלעד הכחיש הבוקר את הפרסומים על האישור של "הגורם הישראלי הרשמי" לתקיפה. "אני מצטער, אני לא יודע מה זה 'מאשרים'. אני לא יודע מי הגורמים האלה", אמר גלעד והוסיף, "אצלי גורם רשמי זה דובר צה"ל".
"אנו מאמינים שיש קשר בין דאגתה של ישראל להעברת נשקים, במיוחד כימיים, מסוריה לבני בריתה בלבנון", אמר לרויטרס בכיר בממשל הלבנוני. בכיר בצבא לבנון שערק, קאסים סאדדין, אמר לסוכנות הידיעות כי "על פי המידע שיש בידינו נערכה מתקפה של מטוסים ישראלים על שיירה שהעבירה טילים לחיזבאללה".
ואילו בזמן ש-AP ורשת CNN מדווחות אודות התקיפה הישראלית לכאורה בסוריה, ברשת NBC מדווחים דווקא על פעילות של מטוסים ישראלים נגד מטרות בשטחה של לבנון. ברובם המכריע של כלי התקשורת הלבנוניים והסורים לא מעדכנים על דיווחי התקיפה, ובסוריה מכחישים שנערכה מתקפה צבאית שכזו.
ה-CNN ציטט בכיר אמריקני שאמר כי ישראל כנראה לא פעלה נגד מתקן לנשק כימי, אבל ברשת CBS מצטטים מקור ביטחוני שטוען כי ישראל פעלה נגד מחסן מסוג כלשהו. בישראל מסרבים להגיב לכל הפרסומים הזרים.
"ישראל נחושה למנוע העברת נשק לחיזבאללה"
מוקדם יותר היום הגיב דובר השגרירות הישראלית בוושינגטון לדיווחים הזרים אודות התקיפה שאירעה לכאורה בסוריה, ואמר לעיתונאים כי "אנחנו לא יכולים להגיב על הדיווחים האלו, אבל מה שאנחנו יכולים לומר הוא כי ישראל נחושה למנוע את העברת הנשק הכימי של המשטר הסורי לטרוריסטים, ובמיוחד לחיזבאללה בלבנון".
ארצות הברית סבורה שישראל ביצעה תקיפה אווירית בסוריה, כך דיווח ה-CNN שציטט שני פקידים אמריקניים בעילום שם. לטענת אותם פקידים, התקיפה בוצעה בין יום חמישי ליום שישי ומטוסי הקרב של ישראל לא נכנסו למרחב הסורי. גורמים רשמיים בישראל סירבו להגיב לדיווח.
מקור אחר - גם הוא תחת עילום שם - אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ראש הממשלה נתניהו כינס בחמישי בלילה את הקבינט הביטחוני לשיחות חשאיות בירושלים.
התקיפה בסוריה - הסיקור המלא:
בפעם השנייה השבוע: הנשיא אסד נראה בפומבי
"ישראל נחושה למנוע העברת נשק כימי לחיזבאללה"
רוני דניאל בטור מיוחד: חבית הנפץ שעומדת לפתחינו
ג'ונתן מן: לא לצפות להתערבות אמריקנית בסוריה