15 מבני המשפחות השכולות צעדו במחאה מבית ראש הממשלה לשער יפו בירושלים, בכדי להפגין מול ביתו של אחד המחבלים הצפויים להשתחרר במסגרת הפעימה השלישית. כסמל מחאה אחזו המפגינים בידיהם מטריות שחורות. במקביל, בג"ץ דחה את עתירתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"באנו היום, הנציגים של העם כולו, כדי לומר די לירידה המוסרית הנוראה שמדינה עצמאית ריבונית בארצה, שזכתה לאחד את ירושלים, מודיעה לעולם כולו שהיא משחררת רוצחים", נאם במהלך ההפגנה הרב יהודה בן ישי, אביה של רותי פוגל ז"ל, שנרצחה באיתמר. "אנחנו עדים היום לשפל המדרגה. צריך להכריז על תענית ציבור, להתאבל. אנחנו רואים מאחורינו בית מקושט בשביל אלו שחוזרים, ואנחנו מתאבלים. אנחנו קוראים מכאן לממשלת ישראל להתעשת ולהפסיק את התהליך".
לקראת סוף הפגנת המחאה של המשפחות השכולות, החלו מספר צעירים להשמיע קריאות "מוות למחבלים" וקריאות נקמה במשך דקות ארוכות. כוחות משטרה שהיו במקום פיזרו את הצעירים ופינו אותם מהרחוב.
לצידם של בני המשפחות השכולות נאספו עוד עשרות בני אדם במאהל המחאה סמוך לבית ראש הממשלה להבעת תמיכה. בג"ץ אישר היום רק ל-15 מפגינים לצאת להפגנה מול ביתו של המחבל.
כל המפגינים אחזו במדבקה עם המילה "תתביישו", שכוונה לשרי הממשלה ולעומד בראשה בנימין נתניהו. אנשי משטרה רבים איבטחו את ההפגנה, והם ליוו את הצועדים עד לעיר העתיקה.
"אנחנו מרגישים, בתור משפחה שכולה, שזכויות היסוד שלנו נפגעות", אמר לחדשות 2 אחד המפגינים, אליחי בן ישי, אחיה של רות פוגל ז"ל. "איפה מיצוי הדין? האם זה הכבוד שמגיע לאזרחי מדינת ישראל? גם הזכות לביטחון שישראל מחוייבת להקנות לתושביה, נפגעת עמוקות. המחבלים שישתחררו למזרח ירושלים וליהודה ושומרון יוכלו להסתובב בכל מקום בארץ. שכל אדם ידמיין את הקניון הקרוב לביתו, ויבין שהם יכולים להגיע לשם. אנחנו באנו להביע בושה שבשתיקה".
העותרים טענו כי שחרורם של שישה מהמחבלים, תושבי מזרח ירושלים, נוגד את הבטחת ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא להכניס לרשימה אסירים בעלי אזרחות ישראלית.
"לנו הובטח שערבים ישראלים לא ישוחררו בפעימות הנוכחיות וכי יתקיים בעניין דיון בממשלה", הוסיף יו"ר ארגון אלמגור מאיר אינדור. "לא יעלה על הדעת שהרשות הפלסטינית תפרוש את חסותה על תושבי מדינת ישראל, ואז אזרחים ישראלים יהיו חבים לרשות הפלסטינית הודות למעשי פשע". מנגד אמר נציג הפרקליטות כי "מדובר בהחלטה שהתקבלה על ידי צוות השרים, שבראשו עומד ראש הממשלה. נתניהו הבהיר כי אסירים 'אזרחי ישראל' לא ישוחררו".
מבין המשוחררים: 23 מחבלים שהורשעו ברצח או הריגה
שירות בתי הסוהר פרסם אתמול את שמותיהם של 26 האסירים הפלסטינים שישוחררו מהכלא הישראלי. מבין המשוחררים, 23 הורשעו ברצח או בהריגה, שניים הורשעו בניסיון לרצח ואחד בחבלה בכוונה מחמירה.
בין המשוחררים ניתן למצוא את כמיל עווד אחמד, שהורשע ברצח של לא פחות מ-16 בני אדם. הוא נעצר בשנת 1993, רק שבועיים לאחר חתימת הסכם אוסלו, ומאז הוא נמצא בכלא הישראלי.
עוד בין המשוחררים: שחאדה פריד שהורשע ברצח יוסף פרחאן, נידון ל-45 שנים בכלא והיה אמור להשתחרר בשנת 2030; יעקוב מוחמד רמדאן ועפאנה מוסטפה מוחמד שהורשעו ברצח שרה שרון; אלאפנדי יוסף עדנאן שנעצר ב-1992 והורשע בניסיון לרצח.
אבו-אלרוב מחמוד פיסל הורשע ברצח שני בני אדם ובהריגה של ארבעה בני אדם נוספים, נשפט למאסר עולם והוא כלוא משנת 1991; דמרה אברהים בלאל שהורשע ברצח פרידריך רוזנפלד; אבו-מוחסן חאלד אברהים ג'מאל שהורשע ברצח שלמה יחיא. תמימי רושדי סעיד שהורשע ברצח חיים מזרחי.