הדרת נשים? לא בחיל האוויר (צילום: דו
חמש הבנות שיסיימו את הקורס|צילום: דו"צ

מהעט והמחברת לקוקפיט והקסדה: בשבוע הבא על מגרש המסדרים בבסיס חצרים של חיל האוויר יתקיים טקס שייכנס לדפי ההיסטוריה של צה"ל. לראשונה, חמש בנות יסיימו את קורס הטייס הנחשק, ויישברו את השיא למספר הרב ביותר של בנות שמסיימות בקורס אחד.

אבל סיפור אחד של אחת הבוגרות הוא בהחלט יוצא דופן. במהלך שנת 2007 התבשרה נ', שהייתה לפני גיוסה לצה"ל, שהיא התקבלה לקורס הכתבים של עיתון "במחנה", אליו מאוד רצתה להגיע. במהלך קיץ 2007 עברה טירונות בבסיס ההדרכה של חיל החינוך והנוער, אחר כך החלה את הקורס ובנובמבר באותה השנה שובצה ככתבת בביטאון של חיל האוויר.

במסגרת תפקידה היא החלה לחוש את החיל, ביקרה בבסיסים, ראתה הרבה טייסים וביקרה בטייסות השונות. בנוסף, היא גם כתבה מספר כתבות שהתפרסמו בביטאון. אבל אז החלה התפנית - חודשים ספורים לאחר שהגיעה לשערי הביטאון היא החליטה לנטוש את העט והמחברת ולהגיע הכי גבוה שאפשר - תרתי משמע. 

נ' החליטה שהיא רוצה להתקבל לקורס טיס. במאמץ רב, הצליחה נ' בת ה-22 להתקבל לקורס, עברה אותו בהצלחה וביום חמישי תעמוד על מגרש המסדרים ותשנה את הגדרתה מכתבת לטייסת. במהלך הקורס היא גם סיימה תואר ראשון בכלכלה ומנהל מאוניברסיטת בן גוריון בנגב.

בדף הפייסבוק שלה היא כבר הספיקה לקבל תשואות ומחמאות. "את אלופה אמיתית", כתב אחד מחבריה. "את מלכה", "את תותחית", כתבו אחרים. נ' היא ילידת נס ציונה ואחת מתוך שלושה ילדים ובבסוף השבוע תהפוך את העיר שלה - לגאה במיוחד.

סיום קורס טיס. ארכיון (צילום: דו
גאווה ישראלית: מחזור 163|צילום: דו"צ

היסטוריה: 5 בוגרות קורס טיס

מחזור 163 בקורס הטיס של חיל-האוויר ירשום היסטוריה ביום חמישי הבא, כשבין בוגריו יהיו לראשונה חמש בוגרות במגמות השונות. נתונים סטטיסטיים על בוגרי הקורס מלמדים כי ישנה עלייה במספר בוגרי הקורס אשר התנדבו לשנת שרות לפני גיוסם, 22% לעומת 14% בקורס הקודם.

עוד נתונים סטטיסטיים על קורס הטיס שפרסם דובר צה"ל: 31% מבוגרי הקורס גדלו בעיר. 26% גדלו בישובים קהילתיים. 21% הם בני מושבים, 17% הגיעו מהמועצות המקומיות ורק 5% הגיעו מהקיבוץ. 58% מתגוררים במרכז הארץ, 36% בצפון הארץ, ו-6% מתגוררים בדרום. 7% מהם לא נולדו בארץ. 76% מהבוגרים למדו במגמה ריאלית, 15% למדו במגמות משולבות, 9% למדו במגמה הומאנית ואף אחד לא למד במגמת אמנות.

24% אחוז מאמהות הבוגרים מחזיקות כמיטב המסורת במשרת ההוראה, אך רוב האמהות עוסקות במקצועות אחרים שאינם מופיעים בסקר. ואילו האבות אומנם, 11% מהנדסים אך מעל מחצית מהאבות עוסקים במקצועות שונים. עוד בנושא המשפחה: לשליש מהבוגרים יש קרוב משפחה ששירת או משרת בחיל כאיש צוות-אוויר. 52% הם חברי תנועות נוער, והמובילה, עם יותר מ-20% היא תנועת הצופים.

באקדמיה, 43% מהבוגרים למדו כלכלה וניהול, 29% למדו ניהול מערכות מידע, ו-24% אחוזים למדו פוליטיקה וממשל. מדעי המחשב נשאר מאחור עם 4% בלבד. אף אחד לא הגיע לקורס עם תואר ראשון אך כולם בעלי תעודת בגרות מלאה.

72% הם חילוניים, 18% מסורתיים ו-10% דתיים. 23% הם בנים אמצעיים, 33% הם הצעירים במשפחה והבכורים מובילים עם 40%. 22% מהבוגרים התנדבו לשנת שירות לפני גיוסם. 5% לקחו חלק במכינות קדם צבאיות. 14% מהבוגרים שירתו בתפקידים שונים לפני הגעתם לקורס הטיס. רוב בוגרי הקורס הם בני 21, הבוגר המבוגר ביותר הוא בן 26.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק