אונר
מחסן תחמושת? בי"ח של אונ"א בעזה|צילום: AP, חדשות

חקירת האו"ם בעזה יצאה לדרך: חברי וועדת החקירה שהקים מזכ"ל האו"ם לבחינת הפעולות במהלך מבצע צוק איתן החלו בעבודתם. שלושה מהחוקרים השייכים לוועדה הגיעו היום (רביעי) לרצועת עזה והם יגיעו בהמשך למקומות שנפגעו על ידי צה"ל במבצע. מדובר בוועדה שהקים באן קי-מון, ולא בוועדת שאבעס שהקימה המועצה לזכויות אדם, איתה ישראל לא משתפת פעולה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שלושה חודשים לאחר סיום מבצע צוק איתן, החלה הפעילות של וועדת החקירה. "הם יבקרו במספר אתרים שנפגעו במלחמה, הם ייפגשו ויראיינו אנשים שהיו מעורבים בלחימה או נפגעו ממנה", אמר רוברט טרנר, הממונה על הפעילות ההומניטארית של האו"ם בעזה. הוא הוסיף כי הוועדה מתעניינת במיוחד בפגיעה במתקני או"ם והפרת הנייטרליות של הארגון.

אנשי הוועדה צפויים להישאר ברצועת עזה כשלושה שבועות. במהלך מבצע צוק איתן נפגעו לפחות שישה מבנים של האו"ם, במתקפות שונות בהם נהרגו כ-30 בני אדם. לפני שהשלושה נכנסו לעזה, החוקרים היו בירושלים ונפגשו עם מספר גורמים ישראליים שהציגו להם, בין השאר, ראיות שבחלק ממתקני האו"ם בעזה אוכסן נשק.

בישראל אומרים, כי חלק מבתי הספר של אונר"א שימשו לשיגורים של רקטות לעבר ישראל במהלך המלחמה. בניגוד לוועדת שאבעס, גם ישראל וגם החמאס אמרו שישתפו פעולה עם הוועדה שהקים מזכ"ל האו"ם.