בזמן שצה"ל תקף בעזה, אירן ניסתה לבצע מתקפות סייבר על ישראל: הרפובליקה האסלאמית ביצעה מאמץ סייבר חסר תקדים כדי לפגוע ביעדי תשתית תקשורתיים ששייכים למדינת ישראל במהלך מבצע "צוק איתן". במערכת הביטחון מדגישים כי היעדים שסומנו שייכים למרחב האזרחי ולא לרשתות של מערכת הביטחון או לתשתיות הלאומיות. בין השאר ניסו האירנים להפיל אתרים ופרצו לחשבון הטוויטר של דובר צה"ל. גורם צבאי בכיר הרגיע ואמר כי "לא זוהו מתקפות משמעותיות כי המערכות מוגנות בצורה טובה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם זאת, הגורם אמר כי "מבחינת ההיקפים וסוג היעדים שהם ניסו להגיע אליהם, לא ראינו ניסיון כזה קודם. הפעם האירנים עשו מאמץ משמעותי . זו הייתה מערכה קיברנטית רחבת היקף - אתרי צה"ל שהם החשודים המיידים הותקפו, אבל לא רק הם".
לדבריו, על מנת להתגונן בצורה טובה יותר בעתיד "יש צורך בהקמה של גוף סייבר אחד בתוך מערכת הביטחון שיעשה הסדרה טובה יותר מהנוכחית כדי שיביא את היכולות שיש למדינת ישראל בתחום ההגנה וההתקפה לאפקטיביות טובה הרבה יותר".
הגורם הדגיש כי במקביל, "צריך לבחון את כל תחום ההגנה והנגישות שיש לגורמים בתוך צה"ל ובמערכת הביטחון לאתרי מידע כמו דובר צה"ל, פיקוד העורף, טוויטר דובר צה"ל, כדי למנוע פריצות והשתלה של מסרים על ידי גורמים עוינים", כפי שהיה במהלך הלחימה.
הוא הסביר שהמעבר מקרב משולב לקרב רשתי הוא אמצעי ולא מטרה" "המטרה היא להגיע לכך שכוח צבאי יהיה יותר אפקטיבי מאשר לפני שנה או שנתיים, ואת זה הצלחנו להראות במצב הזה באופן חסר תקדים, בהשוואה לצבאות אחרים". עוד טען כי המידע המודעיני, שחלקו הגדול נאסף ברשת, מועבר היום ביעילות רבה יותר לשטח ובעיקר לכוחות היבשתיים: "אם החוזי לא הגיע לשטח , הוא לא שווה כלום, ו-75% מהחוזי נמצא ברשת".
"נילחם בטרור גם בזירת הסייבר"
במהלך מתקפת הסייבר האירנית, פורסמה הודעה פיקטיבית בחשבון הטוויטר של דובר צה"ל בה נטען כי רקטות מרצועת עזה פגעו בכור הגרעיני בדימונה. "אזהרה: דליפה גרעינית אפשרית מהמתקן הגרעיני בדימונה בעקבות פגיעת שתי רקטות", נכתב בעמוד הרשמי. זמן קצר לאחר מכן הוסר הפרסום המוזר, ובמקומו הופיעה הודעה שבה נכתב #Longlive palestine (תחי פלסטין). דקות ספורות לאחר מכן פרסם דובר צה"ל הודעת הבהרה: "אנו מתנצלים על הציוצים הלא נכונים בחשבון הטוויטר שלנו שנפרץ. נילחם בטרור בכל החזיתות, כולל בזירת הסייבר".
ראש מחלקת ההגנה בסייבר, אל"ם נ', סיפר לפני כשבועיים לאתר צה"ל על צמיחה משמעותית במתקפות הסייבר: "אנחנו נתקלים בעלייה בניסיונות לתקוף אותנו מאז תחילת מבצע 'צוק איתן'", אמר. "יחד עם יתר צה"ל אנחנו מקיימים שגרה מבצעית מלאה, ועירניים לכל מהלך שצה"ל יעשה. אנחנו עושים כל דבר אפשרי על מנת לסכל מראש ולמנוע כל ניסיון לפגוע במערכות צה"ל", הוסיף.
"היכולת של צה"ל לעבוד בשדה הקרב, בזמן קצר ובצורה אפקטיבית, מסתמכת על טכנולוגיה מתקדמת", הסביר אל"ם נ'. "אנחנו רוצים שהיכולות הטכנולוגיות יהוו בסיס להצלחה, ולכן מסכלים כל ניסיון לפגוע באותן יכולות, שהן תנאי הכרחי לאפקטיביות של צה"ל בשדה הקרב". נ' הדגיש כי הלחימה בסייבר נעשית בשיתוף פעולה של כל גורמי הביטחון: "שיתוף הפעולה בינינו רק מתעצם בעת חירום, ואנחנו משתפים מידע, חולקים תובנות מבצעיות, ומשתפים פעולה בהגנה".