עם כניסת מבצע "צוק איתן" ליומו ה-24, ממשיכים כוחות צה"ל במאמץ לאיתור והשמדת מנהרות התקיפה של החמאס. הבוקר (ה') נרשמו חילופי אש בין הכוחות לבין מחבלי הג'יהאד האסלאמי במחנות הפליטים אל-מראז'י ואל-בוריג' במרכז רצועת עזה. גורם צבאי בכיר העריך כי הפגיעה באנשי ארגוני הטרור ברצועה משמעותית, וכי עד כה נפגעו כאלף מחבלים במהלך ימי המבצע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במערכת הביטחון נערכים לאפשרות של הרחבת המבצע וצה"ל יגייס היום 16 אלף חיילי מילואים נוספים, זאת על מנת לרענן את הכוחות שגויסו בתחילת המבצע. הכוחות המגוייסים החדשים יופנו להחלפת הכוחות בגזרות השונות, ורובם לא ייכנסו לשטח רצועת עזה.
דובר צה"ל, תא"ל מוטי אלמוז, הסביר כי הגיוס יעניק לצבא "חופש פעולה בגמישות ובקבלת ההחלטות". כמו כן טען אלמוז כי הגיוס "יאפשר התרעננות לחיילים - אנחנו צריכים את הימים האלה בשביל ההישגים". בסך הכול גויסו 70 אלף חיילי מילואים מתחילת מבצע "צוק איתן", וכעת יגיע המספר ל-86 אלף.
במהלך הלילה נהרגו מספר מחבלים בהיתקלויות ברצועה, יותר מ-20 מטרות הותקפו ומספר פירי מנהרות חדשים התגלו. במהלך היממה הקרובה צה"ל צפוי להרחיב מעט את שטחי הפעולה, על מנת לאתר מנהרות נוספות. גורם צבאי בכיר מציין כי מודיעין חדש ממשיך לזרום לכוחות בשטח.
הבוקר נמשך גם הירי לעבר הדרום, כשאזעקות נשמעו בבאר שבע, אשדוד, בבאר טוביה, במועצה האזורית חוף אשקלון ובעיר אשקלון. אחת הרקטות פגעה ברפת במושב באזור באר טוביה, איש לא נפגע אך נזק נגרם למבנה, יתר הרקטות נפלו בשטח פתוח ללא נפגעים. במהלך שעות הלילה התמעט הירי לעבר שטחי ישראל, כשרקטה אחת נורטה לשטח המועצה האזורית אשכול, גם היא התפוצצה בשטח פתוח מבלי לגרום לנזק.
במישור המדיני ממשיכים המאמצים הבינלאומיים להשגת הסכם הפסקת אש. בשלב זה לא נראה שיש הסכמה בין הפלגים הפלסטיניים, שלא מקבלים את המתווה המצרי. למרות זאת, לפי דיווחי, משלחת משותפת של חמאס והג'יהאד האסלאמי תגיע לקהיר עוד הערב.
אתמול דווח כי משלחת ישראלית הגיעה אמש לקהיר על מנת לקדם את היוזמה. על רקע הניסיונות הללו, החליט אמש הקבינט המדיני-ביטחוני להמשיך את הפעולה ברצועה, ולהנחות את צה"ל להמשיך בתקיפת החמאס ונטרול המנהרות.
גם הביקורת הבינלאומית על ישראל גוברת, לאחר שאתמול הופצץ בית ספר נוסף של האו"ם, דבר שגרם למותם של מספר אזרחים. בצה"ל מדגישים כי התקרית נבדקת, אך הדבר לא מנע משורה של גינויים נגד ישראל.
אמש שוחח שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל עם שר הביטחון יעלון ואמר לו שארצו מודאגת מכמות ההרוגים הפלסטינים ברצועה, מאובדן חיי ישראלים ומהמצב ההומניטרי ברצועה. הייגל הבהיר את הצורך בהפסקת אש והדגיש שהדרישה מחמאס ומארגוני הטרור להתפרק מנשקם שרירה וקיימת.