בחמאס חוששים שישראל מנסה להשפיע על תושבי רצועת עזה באמצעות הרשתות החברתיות. בארגון הזהירו מפני גלישה או עשיית לייק לעמוד הפייסבוק "ישראל מדברת בערבית" שאותו מפעיל משרד החוץ הישראלי: "הוא מציב את האזרח העזתי בתוך מעגל המטרות של הכיבוש". העמוד זוכה לפופולריות גדולה בעולם הערבי עם מיליון וחצי עוקבים ולמעלה מ-166 מיליון צפיות בתכנים במהלך השנה האחרונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
האזהרה מפני עמוד הפייסבוק היא חלק משורת הנחיות ביטחוניות חדשות שפרסם מנגנון הפנים של ארגון הטרור השולט בעזה עבור התושבים שנועדו להתריע מפני "הדרכים החדשות" שבהן מנסה ישראל "להפיל את התושבים".
הצהרה זו מצטרפת לשורה של פרסומים בעולם הערבי הקוראים להימנע מהמעקב אחר העמודים הרשמיים של ישראל בשפה הערבית ברשתות החברתיות ובהם העמודים של דובר ראש הממשלה, דובר צה"ל ומתאם פעולות הממשלה בשטחים, בין השאר בטענה כי הם מהווים כלי לגיוס סוכנים, מרעילים את מוחות הצעירים הערבים ומשמשים כ"מלכודת לנורמליזציה".
"עמוד שטני"
לפני כמה חודשים פנו תומכיו של בכיר הדת השיעי מוקתדא סאדר, שלו יש השפעה רבה בעיראק ועל המוסלמים השיעים, בבקשה להוציא פסק הלכה כנגד עמוד הפייסבוק שמפעיל משרד החוץ הישראלי שאותו הגדירו "עמוד שטני".
ראש ענף ערבית במחלקה לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ, יונתן גונן, מסביר כי "הקריאות החוזרות ונשנות שאנו שומעים מדי שבוע להימנע מגלישה בעמודינו רק מבליטות את הכוח שיש היום לרשתות החברתיות בהעברת מסרים לקהלי יעד. כמובן שאנחנו לא מנסים לגייס שום סוכן, אלא רק למתג ולהציג את ישראל כפי שהיא באמת".