כך מונעים התנגשויות באוויר בין ציפורים למטוסים: זה אחד האיומים הכי משמעותיים על התעופה בישראל במיוחד על המטוסים של חיל האוויר - התנגשות עם ציפורים. פעמיים בשנה, מאות אלפים של ציפורים מגיעות מאירופה דרכנו לאפריקה או עושות את התנועה ההפוכה, להקות אדירות שמפריעות בשמיים למטוסים של חיל האוויר. מה עושים כדי לעצור את זה? מהיר. חכם. מדויק - סדרת כתבות מיוחדת של ניר דבורי לחדשות 2 Online
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רק לאחרונה, אירעו התנגשויות של חסידות ושקנאים במטוסי קרב של חיל האוויר. עם הרבה תושייה, הטייסים הצליחו לנחות בשלום - אבל נזק נרשם למטוסים, אפילו לחמקן החדש ה-F-35 שצריך היה לקרקע לתקופה מסוימת.
מבצע ענק שמתנהל בשנים האחרונות בשיתוף החברה להגנת הטבע הוא הפתרון: מכ"ם שמוקם במיוחד במרכז הארץ, באזור לטרון. מדובר במכ"ם רוסי ישן אבל עם יכולת אדירה לצפות בציפורים שמגיעות - ולאתר את הלהקות.
דאונים שמשייטים להם באזור העמקים מנסים להצטרף ללהקות האלה ולמפות את נתיבי התעופה שלהן, והם מדווחים בזמן אמת לטייסים של חיל האוויר על הגובה ועל הכיוון של הלהקות.
כך יכולים המטוסים לחמוק בזמן מן הלהקות הללו - ובהחלט אפשר לראות בשנתיים-שלוש האחרונות ירידה דרמטית בהתנגשויות בין ציפורים למטוסים. אם פעם היו עשרות אירועים כאלה בשנה, אנחנו כבר מדברים על אירועים בודדים מדי שנה. עם זאת, עדיין מתקיים מאמץ אדיר של הרבה כוחות לנסות ולשמור על המטוסים של חיל האוויר מפני הציפורים.