אחרי דבריו אתמול, בדבר הצורך בהגדלת תקציב הביטחון אל מול האיומים החדשים עמם מתמודדת ישראל, ערך היום (שלישי) שר הביטחון אביגדור ליברמן ביקור בתעשייה האווירית וראה מקרוב את המערכות המתקדמות ובהן "חץ 3" ו"ברק 8". "ישראל מתמודדת יום יום עם אתגרים חדשים ועם איומים חדשים, יותר קטלניים ויותר מסוכנים", אמר. "על מנת להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל קריטי לשמר את היתרון האיכותי, שפירושו הון אנושי וטכנולוגיה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"השילוב הזה, בין אנשים לטכנולוגיה, הוא מה שמבטיח את עתידה של מדינת ישראל", המשיך ליברמן. "ההשקעה בביטחון היא גם השקעה בצמיחה ובכלכלה. 'סטארט אפ ניישן' בלתי אפשרית בלי השקעה בביטחון מדינת ישראל. אני מקווה שכולנו נשכיל להמשיך ולהשקיע בביטחון וגם לראות את התוצאות לכלכלה, בצמיחה ובשגשוג של המדינה כולה".
"בפני השר הוצג מגוון רחב ויצירתי של פתרונות אסטרטגיים פורצי דרך המותאמים לאיומים המשתנים באזורנו", אמר יו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר. "התעשייה האווירית מייצרת ומפתחת מערכות שנותנות מענה לכל איום ומסוגלות להגיע לכל מקום. מדובר בפיתוחים שיהוו נדבך משמעותי באסטרטגיה ותפיסות הביטחון של ממשלת ישראל ומערכת הביטחון בשנים הקרובות".
דבריו של ליברמן מצטרפים לדרישתו של השר אתמול להוסיף 4.8 מיליארד שקלים לתקציב משרדו בשלוש השנים הקרובות. ליברמן הסביר כי למערכת הביטחון דרושים עוד תקציבים כדי להתמודד עם הנוכחות הרוסית המסיבית על אדמת סוריה: "נכנסו לאזור כלי נשק מדויקים ואיכותיים יותר שהגיעו לידי חיזבאללה, שגם עלותם גבוהה יותר. לצד הפיתוח המואץ של טילים בליסטיים באירן, צריך לתת מענה לכך בתוכנית הרב שנתית".
כיום תקציב הביטחון עומד על כ-12% מהתקציב הכולל של המדינה. במשרד הביטחון מדגישים כי השינוי באזור מצריך שינוי בהסתכלות על התקציב: "אם אירן משקיעה כ-22% מתקציבה לביטחון, אנחנו לא יכולים להיות רחוק מאחוריהם ובמקביל לשמר את עליונותנו".
ליברמן מסר כי יש להשלים פער בנושא מיגון יישובי הצפון מאיום הטילים: "כרגע שליש מאוכלוסיית צפון הארץ נותרה ללא מיגון. אנחנו מתמקדים בקו חיפה-טבריה, כולל יישובים ערביים, דרוזים ובדואים". למרות זאת, הבהיר כי נושא זה אינו נמצא באחריותו של משרד הביטחון: "אם יפרוץ עימות יבואו טענות אלינו ולא למשרד השיכון. אנחנו דוחפים את זה, זה מדאיג אותנו".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה לדרישת שר הביטחון כי ההסכם הקיים מאפשר לצה"ל לתכנן מראש את תקציבו לטווח הארוך ומאפשרת מיצוי יעיל ומיטבי של המשאבים. "דרישות תקציביות נוספות מהוות הפרה מהותית של הסיכום, ויובילו לכך שכל התועלות של מערכת הביטחון מהסיכום ירדו לטמיון, ובפרט היכולת לממש את התכנית הרב שנתית".