הבוקר (שני) התחדשו החיפושים הממוקדים אחר החייל הנעדר גיא חבר, שנעלם מבסיסו ברמת הגולן באוגוסט 1997. לחדשות 2 נודע כי ההחלטה להתמקד במקומות בהם מחפשים היום - רמת הגולן והירדן ההררי - התקבלה בעקבות מידע חדש שהגיע ליד מערכת הביטחון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בתקופה האחרונה הגיע מידע חדש לגופים במערכת הביטחון שעוסקים באיתור נעדרים: המידע הזה נבחן ונבדק ובעקבותיו הוחלט לחפש במקום מאוד ממוקד שעוד לא חיפשו בו בעבר. במערכת הביטחון מקווים מאוד שהמידע הזה הוא נכון והוא יכול אולי להוביל לאיזה רמז לגבי מה עלה בגורלו של חבר.
אתמול, עם ההודעה על חידוש החיפושים, נמסר מצה"ל כי "במהלך השנים נעשו מאמצים רבים לאתר את החייל הנמשכים גם היום בהיבטי החקירה, החיפושים והמאמץ המודיעיני" - והמאמצים יימשכו גם השבוע. החיפושים יימשכו לפחות עד יום רביעי, גם בגולן וגם בהרי אזור הירדן.
עוד נמסר כי מדובר ב"ריכוז מאמץ של מספר יחידות", שעובדות בשיתוף פעולה בתקווה לגלות ממצאים חדשים שיאירו אור על המקרה. "למדינת ישראל ולצה"ל מחויבות עמוקה לבניה הנעדרים ולאלו הנמצאים בשבי. צה"ל ימשיך לעשות כל שביכולתו על מנת להביא לפתרון מקרה היעדרותו של גיא חבר", הדגישו בדובר צה"ל.
המשפחה טוענת: חבר נחטף לסוריה
במשך שנים משפחתו של חבר טוענת שהוא נחטף לסוריה - נושא שנבדק רבות גם על ידי מדינת ישראל. למרות זאת, אחת ההנחות המרכזיות היא שחבר לא יצא מגבולות ישראל ועל כן הבדיקה הנוכחית.
גיא חבר נראה לאחרונה ב-17 באוגוסט 1997 בבסיס חיל התותחנים שבו שירת ברמת הגולן. מאז אבדו עקבותיו והתעלומה על מה שעלה בגורלו נותרה לא פתורה. לפי עדויות שונות, הוא נצפה בפעם האחרונה ליד מכונת המשקאות בבסיס כשלבש מדי ב' ומצויד בנשקו האישי. גם הנשק לא אותר עד היום.
בימים הראשונים אחרי ההיעלמות, סברו מפקדיו של חבר כי החליט לשים קץ לחייו בשל סכסוך שהתגלע בינו לבין מפקדו שבעטיו זומן למשפט צבאי. במרוצת השנים, בשל העובדה שלא נמצא אף פריט ששייך לו או ראיות אחרות כלשהן שהיה בכוחן לשפוך אור על גורלו, הועלתה השערה נוספת שלפיה נחטף לסוריה והוחזק שם בחיים.
לפני כחמש שנים נחקרה עדות של אזרחית גרמניה וחוקרת יהדות, שטענה כי שנים קודם לכן בעת ביקורה בסוריה, נעצרה על ידי אנשי מודיעין ונלקחה לחקירה בדמשק - שם לדבריה ראתה את החייל הישראלי הנעדר, ששימש כמתורגמן. תחילה בישראל לא התייחסו לדבריה ברצינות, אך שנים לאחר מכן היא זומנה לארץ לחקירה שם גוללה את גרסתה.