כבר לפני שנה חשפנו ב"אולפן שישי" את היקפי העוני בצה"ל. בצבא אישרו אז בפנינו שיש בעיה, אבל טענו שהנושא בשליטה. המפקדים בשטח סיפרו סיפור אחר וגם נציגי העמותות, שכמעט קרסו תחת הבקשות לעזרה ולתרומות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחר כך היה דיון בנושא בבג"ץ בעתירה שהגיש עו"ד אמנון לורך בדרישה להעלות את שכר חיילי החובה. שם טענה המדינה שמטרת דמי הקיום אינה לקיים את החייל. בהמשך הגיע מבצע "צוק איתן" שבסופו נחשף בחדשות 2 Online מכתב החיילים הרעבים. "הפכנו למקבצי נדבות", כתבו שם לוחמים, "המלחמה נגמרה והתחילה מלחמת הקיום שלנו".
השבוע התכנסה ועדת החוץ והביטחון של הכנסת לדיון בנושא. אחרי כמעט 30 שנים, צה"ל גיבש סל חדש ולראשונה נקב גם בסכום אליו צריך להגיע השכר החודשי: 1,100 שקלים. אבל אם התשלום אמור להיות 1,100 שקלים, והצבא משלם רק 420, הרי שההורים מממנים את השאר. אפשר לכנות את זה "מס שירות צבאי", ומי שאין לו משפחה תומכת פשוט יקרוס כלכלית.
ביום שני ייערך דיון נוסף בנושא בבג"ץ. לכולם ברור היום עד כמה קשה המצוקה, ולמה גרמו שנים של הזנחה. הכדור עכשיו בידיים של שלושה אנשים מרכזיים: הרמטכ"ל, שקולו בנושא לא נשמע, שר האוצר ושר הביטחון. זאת לא שאלה תקציבית, זאת קודם כל שאלה מוסרית.