מנהרה, חפירות, עזה, חמאס (צילום: רויטרס, חדשות)
תקציב כריית מנהרות הטרור יירד|צילום: רויטרס, חדשות

הלחץ על חמאס בעזה עובד: לאחר שישראל החליטה להיענות לבקשת יושב-ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן להפחית עוד יותר את אספקת החשמל לרצועה, הערב (חמישי) דווח במהדורה המרכזית כי למרות האיומים - המצוקה אליה נקלע ארגון הטרור גורמת לו להעביר תקציבים לצד האזרחי ולהעביר פחות כספים לצדו הצבאי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בחודשים האחרונים התחיל חמאס להעתיק חלק מהכספים שלו מהמאמץ הצבאי שלו, כמו מפעל כריית מנהרות שהקים והרחבת מערך ייצור הרקטות, לפן האזרחי של הארגון. המשמעות היא שכעת שעות החשמל בעזה הוארכו, אך עם זאת יש לזכור כי המשבר ההומניטארי ברצועה לא יכול להיפתר רק באמצעות אספקת חשמל יעילה יותר לאזרחים.

באפריל האחרון הכריזה הרשות כי תפסיק לשלם על העברת החשמל שישראל מספקת לעזה באופן מיידי. אנשיו של אבו מאזן הודיעו על הצעד הדרמטי למתאם פעולות הממשלה בשטחים. עלות צריכת החשמל בעזה נאמדת בכ-40 מיליון שקלים מדי חודש, אותם מקזזת ישראל ממסי הרשות הפלסטינית.

מחסור בחשמל ובמים בעזה (צילום: רויטרס)
תושבי עזה תחת עלטה, ארכיון|צילום: רויטרס

לאחר שהרשות הפלסטינית הפסיקה לממן את העברת החשמל לעזה, חמאס נאלץ להתמודד עם הפחתה בהיקף אספקת החשמל ועם התמודדות עם משבר הומניטארי ועם תסכול הולך וגדל בקרב תושבי הרצועה.

"חמאס גובה מדי חודש 100 מיליון שקל מתושבי הרצועה ומעדיף שהכסף ילך למנהרות, לחפירות ולארגון ורק אחר כך לעם", אמר מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף יואב (פולי) מרדכי בריאיון שנתן לפני ארבעה חודשים לרשת BBC בערבית. "אם החשמל הולך למנהרות ולפתחי חאמד, הבכיר בחמאס שיש לו ארבע נשים, שלושה בתים וחשמל 24 שעות ביממה, ולשני מיליון פלסטינים יש ארבע שעות חשמל ביום. זה הגיוני? זה סדר העדיפויות של חמאס. מה עם העם?".