אתמול (ראשון), כאשר צפון קוריאה ביצעה את ניסוי פצצת המימן, נחתם דבר: לאחר ויכוחים ממושכים במערב על היכולת האמיתית של המשטר הרודני, קים ג'ונג און הוכיח לעולם שיש בידיו פצצת מימן שניתן להרכיב אותה על טיל. גורמים בישראל לא מקלים ראש בהתפתחות: לדבריהם, מדובר באירוע מאוד משמעותי, שעלולות להיות לו השלכות גם על המזרח התיכון - אפילו בטווח זמנים קצר יחסית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
התמונות שפורסמו בצפון קוריאה מיישבות את הויכוח בין גורמים בכירים במערב על היקף תכנית הגרעין והמימן של צפון קוריאה - וגם מהוות מסר מאיים כלפי ארה"ב: ראש הטיל החדש שלתוכו מרכיבים את פצצת המימן הוא ראש לטיל בין-יבשתי, שנועד לאיים על ארצות הברית ולא על קוריאה הדרומית שנמצאת במרחק של כ-45 קילומטרים בלבד ממקום השיגור.
מדינות במזרח התיכון יפתחו גרעין בתגובה לאירן?
פצצת המימן של קים ג'ונג-און, שעוצמתה היא פי 20 מזו שהוטלה בהירושימה ב-1945, יכולה להחריב כרך עצום בחוף המערבי של ארצות הברית: הפצצה מסכנת למשל את לוס אנג'לס, על 15 מיליון תושביה.
גורמים בישראל מדגישים כי התגובה של יפן ודרום קוריאה לניסוי פצצת המימן תכתיב את השתלשלות האירועים. אם יפן ודרום קוריאה נכנסות למרוץ חימוש גרעיני כדי להיות "מאוזנות" מול פיונגיאנג, יהיה מדובר בצעד קריטי וחמור - שיאותת למזרח התיכון בשני היבטים: אם אירן תראה שאין "שוטר" עולמי, כך לדברי הגורמים, היא תוכל לנסות לחרוג מהסכם הגרעין ולהניע תהליכי פיתוח כפי שלא עשתה עד היום. חשוב לזכור כי טכנולוגיה צפון קוריאנית כבר עברה לאירן בעבר, ופיונגיאנג ניסתה להקים כור גרעיני בסוריה ולחפש דריסת רגל במזרח התיכון.
אם אירן אכן תגביר את תהליכי החימוש הגרעיני, מדינות נוספות במזרח התיכון – ובראשן מצרים, סעודיה, טורקיה – ירצו גם הן נשק גרעיני בתגובה להתגרענות אירן. גורמים בישראל מודאגים מרצף אירועים מסוג זה, שעלול להוביל מרוץ חימוש בטווחים מהירים שישנה את כל המאזן האסטרטגי באזור - ולכן הצעד הצפון-קוריאני כל כך חשוב בעיני המערב: "ההשלכות עלולות להיות דרמטיות".
הבוקר הודיע משרד הביטחון הדרום קוריאני י מידע מודיעני מצביע כי צפון קוריאה נערכת לשגר בקרוב טיל בליסטי בין-יבשתי (ICBM) נוסף. כמו כן הודיע המשרד כי באופן זמני יוצבו ארבע סוללות מערכת הטילים ההגנתית THAAD דרומית לסאול, כחלק מצעדי המגננה. בנוסף, דרום קוריאה ערכה תרגיל צבאי נרחב במסגרתו שיגרה מספר טילים בליסטיים: צבא דרום קוריאה מסר כי במסגרת התרגיל בוצעה סימולציה של תקיפת אתרי הגרעין של השכנה מצפון, בהם האזור בפיונגיאנג בו בוצע הניסוי האחרון שגרם לרעידת אדמה בעוצמה של 6.3.
רמטכ"ל הצבא הדרום קוריאני מסר כי התרגיל כלל שימוש בטילי אוויר-קרקע ארוכי טווח וטילים בליסטיים, והבהיר כי התרגיל בוצע על ידי צבא דרום קוריאה בלבד: במקביל נמשכות ההכנות לקראת תרגיל משותף עם צבא ארצות הברית. נשיא דרום קוריאה מון ג'אה-אין אמר לפני התרגיל כי צבאו צריך להכין באופן יסודי "תגובה אגרסיבית" לתוקפנות של צפון קוריאה.