כלי המלחמה הגדול בעולם (צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה)
כלי המלחמה הגדול בעולם|צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה

מאות ישראלים הגיעו היום (שבת) לראות את נושאת המטוסים הגדולה והחדישה ביותר של הצי האמריקני, ה-ג'ורג ה.וו. בוש, שהגיעה לביקור בנמל חיפה. על כלי השיט העצום יש יותר מ-5,000 אנשי צוות מלחים וטייסים וכ-90 סוגים שונים של כלי טיס ובהם מטוסי קרב מדגם F18, המטוס-מסוק V22 ומסוקי CH53.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במהלך הביקורים של מאות הסקרנים נרשם מקרה חריג, כששני רחפנים שניסו לצלם את נושאת המטוסים הענקית הופלו על ידי האמריקנים שהפעילו אמצעי המנתק את קשר הרדיו בין מפעיל הרחפן לכלי עצמו.

 סעיד קטיש, נתב חברת נמל חיפה שתמרן את נושאת המטוסים לעגינה, סיפר בהתרגשות על הגעת כלי השיט הענק והובלתו לעגינה. "הרוח היתה חזקה, כ-20 קשר, ואוניה כזו היא כמו מפרש ענק שמושפע מהרוח בוודאי בהפלגה במהירות נמוכה אז יכולת התמרון שלה נמוכה", הסביר. "יצאנו אליה די רחוק מחוץ למפרץ והסתייענו בארבעת מנועיה של נושאת המטוסים בכדי לתמרן בין האניות העוגנות. כעת היא עוגנת מחוץ לנמל בסיוע עוגן אחד".

"מדובר בחוויה של פעם בחיים. אתה מרגיש שאתה נכנס לכפר קטן, לא פחות", הוסיף קטיש. "בגשר קיבלו אותי קפטן האוניה והקצינים הבכירים. כאמור, זו חוויה שונה ומיוחדת, ואני שמח שנפלה בחלקי הזכות".

נושאת המטוסים מתקרבת לחופי חיפה (צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה)
עשרות מטוסים ומסוקים|צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה
צפו בסיור בנושאת המטוסים (צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה)
יותר מ-5,000 בני אדם על הסיפון|צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה

בשנתיים האחרונות פעלה נושאת המטוסים במפרץ הפרסי וממנה יצאו מטוסי קרב לתקוף מטרות דאע"ש בסוריה. היא גם הייתה מול חופי אוקראינה, כשרוסיה פלשה לחצי האי קרים.

נמל חיפה נושאת המטוסים (צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה)
"אתה מרגיש שאתה נכנס לכפר קטן"|צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה
השתתפה בתקיפות בסוריה (צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה)
השתתפה בתקיפות בסוריה|צילום: מומי גבאי, מחלקת ים נמל חיפה

גורמים אמריקניים סירבו להתייחס לידיעה ולומר מה מטרת הביקור. ישראל מקיימת קשר הדוק עם הצי האמריקני וחיל האוויר האמריקני וביקורים דומים בעבר כללו גם תרגילים משותפים ופעילות של חילות הים והאוויר של שתי המדינות.