צעד נוסף נגד גל הטרור: מליאת הכנסת אישרה הערב (שלישי) בקריאה שנייה ושלישית את "הצעת חוק הנוער" - חוק שיאפשר לכלוא קטין שהורשע בעבירות חמורות כמו רצח והריגה גם אם טרם מלאו לו 14 שנים. בקריאה שלישית תמכו בהצעת החוק של ח"כ ענת ברקו (הליכוד) 32 חברים, לעומת 16 שהתנגדו ואחד שנמנע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הצעתה הפרטית של ברקו צורפה להצעות של השרים איילת שקד וחיים כץ. החוק הקיים קבע שלא יוטל מאסר על קטין שבעת גזירת דינו טרם מלאו לו 14 שנים - והשינוי לחוק קובע כי בשלוש השנים הקרובות בית המשפט יהיה רשאי לשלוח את הקטין למעון נעול לתקופה שתיקבע על ידי השופטים.
כמו כן יוכלו השופטים להחליט על המשך עונש המאסר: ההחלטה נוגעת להרשעות בעבירות של הריגה, רצח או ניסיון לרצח. תנאי נוסף שקיים בחוק הוא שהקטין יהיה בן 14 שנים בעת העברתו מהמעון הנעול למאסר. כמו כן נקבע בחוק - שהוא למעשה הוראת שעה - שבית המשפט יורה על קיום דיון נוסף לקראת תום תקופת החזקתו של הקטין במעון נעול.
"גם לקטינים לא תהיה חסינות"
בנוסף, בית המשפט יורשה לקבוע דיוני מעקב כל עוד הקטין מוחזק במעון הנעול, בהם יהיה רשאי לשקול את דחיית מועד העברתו של הקטין למאסר, קיצור תקופת המאסר וגם את ביטול תקופת המאסר.
ח"כ ברקו נימקה את הצעת החוק בצורך להעניש את המחבלים בגל הטרור הנוכחי, שחלקם היו בני פחות מ-14. "החומרה שאנו מייחסים לטרור ולמעשי הטרור הגורמים לנפגעים בנפש וברכוש, והעובדה כי מעשי טרור אלה מתבצעים גם על ידי קטינים, מחייבות התייחסות מחמירה גם לקטינים שהורשעו בעבירות, קל וחומר בעבירות חמורות. זאת על מנת שלא יוכלו ליהנות מזכויות הניתנות לקטין שעבר עבירה על רקע פלילי", הסבירה.
מעל דוכן הכנסת ציינה ברקו כי "החוק הזה נולד כצורך. אנו נמצאים בפני גל של טרור כבר הרבה מאוד זמן. חברה רשאית להגן על עצמה, את מי שנרצח מסכין בלב לא מעניין אם הילד היה בן 12 או 15. היו הרבה מקרים שראינו מחבלים מתאבדים בגיל 11. אולי יהיה החוק הזה משהו גם להגן על הילדים הללו שלא ישתמשו בהם כדי לשחוט אנשים".
שרת המשפטים איילת שקד הוסיפה: "החוק יתן מענה לכל מי שינסה לרצוח. גם לקטינים לא תהיה חסינות מפני מיצוי הדין לצערי, בגל הטרור שהיה בשנה האחרונה גיל צעיר לא היווה מחסום בפני ביצוע עבירות קשות. קורבנות רבים נפלו בידי מפגע שגילו שליש מגילם. התיקון לחוק מבקש להעניק את ההגנה הנדרשת על קטינים מנזקי המאסר, ויחד עם זאת לתת מענה הולם ותשובה מוחצת לכל מפגע המאמין כי ידו של בית המשפט לא תגיע אליו".