ארכיון|צילום: רויטרס

עשרות הורים שכולים שבניהם נפלו במבצע "צוק איתן" לפני שנתיים שיגרו מכתב לראש הממשלה ושר הביטחון וקראו להם "לפעול להקמת ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט לאירועי 'צוק איתן'".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

"מלחמת 'צוק איתן' נמשכה 50 ימים וגבתה את חייהם של 67 חיילים ו-5 אזרחים, מאות חיילים נפצעו בקרב, אזרחים רבים נפגעו או לקו בחרדה, והארץ כולה הייתה נתונה לירי רקטי", כתבו ההורים. "מיד בתום המלחמה החלו לעלות בקשות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבחינת האירועים שקדמו למלחמה, מוכנות העורף, היערכות הצבא, אירועי המלחמה עצמה והתנהלות הדרג המדיני והצבאי. בעקבות המלצתכם הונחתה ועדת חוץ וביטחון לבחון את האירועים, למרות השגות רבות שהועלו מפי אנשי ציבור רבים. מאז חלפו שנתיים וטרם פורסם כל דוח".

חיילים צוק איתן (צילום: רויטרס, חדשות)
"לתחקר את אירועי המלחמה"|צילום: רויטרס, חדשות

"לאחרונה התברר שהוחלט לחדש את דיוני ועדת חוץ וביטחון בנושא 'צוק איתן' ולהפיק דוח, שנגנז כבר בעקבות הבחירות אחרונות", נכתב עוד. "אין זה מן הראוי לכנס שוב ועדה שחקרה את האירועים ולמרות זאת בחרה שלא לפרסמם. גם אם הבחירה לא לפרסם נקבעה על ידי אדם אחר מזה העומד בראש הוועדה כעת, יש טעם לפגם בחידוש הדיון לאחר תקופה כה ממושכת והדבר יכול להעיד על חוסר שקיפות או לחצים אחרים שאין מקומם בתחקור אירוע בסדר גודל כזה".

"מדינת ישראל, ואתם העומדים בראשה, מחויבים לקיים תהליך הפקת לקחים אובייקטיבי על ידי ועדה חיצונית ובלתי תלויה, ועדה שתוסמך לבדוק ולתחקר את כל אירועי המלחמה ובעלי התפקידים כולל את תהליך קבלת ההחלטות", טענו ההורים. "כמו כן, אנו סבורים שעל הבדיקה להיות שקופה כך שתענה על זכותנו הבסיסית לדעת".