האם הרב הצבאי המיועד מתיר סירוב פקודה? במדור השו"ת של אתר "כיפה" הפופולרי במגזר הדתי לאומי נשאל בשנת 2003 אל"מ הרב אייל קרים, המיועד לתפקיד הרב הצבאי הבא, אודות סירוב פקודה במצבים של "פיקוח נפש, שיקולים מוסריים ומשום מצווה". הרב סיכם את תשובתו בכך שהצהיר: "אם יש סתירה בין הלכה לפקודת צה"ל, ההלכה היא שתכריע".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אסור לסרב פקודה כאשר קיים מצב של פיקוח נפש", הבהיר הרב בתשובתו, ומוסיף כי במקרים של שיקולים מוסריים " יש לשקול מהן ההשלכות של סירוב פקודה, אם הוא לא יביא נזק הפוך גדול יותר". עם זאת, הוסיף כי "בוודאי שאסור למלא פקודה המורה לעבור עבירה או למנוע קיום מצווה שהיא חובה, כגון תפילה". מקורביו של הרב אמרו בתגובה לדברים כי "בפקודות הצבא מעוגן כי אסור לחייב חייל לעבור על הלכה כמו שמירת שבת, שמירת כשרות וכו'".
בתשובה לשאלה שפרסם באתר "כיפה", כתב לפני מספר שנים קרים כי כחלק מהשמירה על כושר הלחימה של הצבא ועל רוחם של החיילים, ניתן "לפרוץ" את גדרי הצניעות והכשרות, כך שמותר לאכול מזון טרף ולאנוס נשים. "המלחמה דוחה צדדים מסוימים של גילוי עריות, אף שהתחברות אל גויה הוא דבר חמור מאוד, אלא שהוא הותר במלחמה (בתנאים שהוא הותר), מתוך התחשבות בקשיי הלוחמים", ציין הרב בתשובה לשאלה. "מאחר והצלחת הכלל במלחמה עומדת לנגד עינינו, התירה התורה לפרט לספק את היצר הרע בתנאים שהתירה, למען הצלחת הכלל".
הרב עצמו הבהיר בעקבות הפרסום כי הוא תומך ומאמין בשירותן של נשים בצה"ל, ופעל למען שילובן במסלולים השונים. הוא הדגיש כי הוא אחד מיוזמי הכללים שמאפשרים לכלל החיילים להשתתף באירועים בהם מושמעת שירת נשים. הרב קרים נפגש הערב עם ראש אכ"א, האלוף חגי טופולנסקי, בפגישה שעל פי מקורבים "נערכה ברוח עניינית וטובה". במהלך הפגישה הובהר לרב קרים על ידי האלוף כי ביטול המינוי אינו עומד על הפרק.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "אל"מ קרים מבקש להבהיר כי דבריו נאמרו בתשובה לשאלה פרשנית בלבד, אך בשום פנים ואופן לא לשאלה הלכתית מעשית. הרב קרים מעולם לא כתב, אמר או אפילו חשב שחייל צה"ל רשאי לפגוע פגיעה מינית באישה במהלך מלחמה - המפרש את דבריו באופן אחר טועה ומטעה".