בחיל הים נערכים להגנה על המים הכלכליים של ישראל באמצעות אבטחת אסדות הגז מפני שורה ארוכה של איומים אפשריים. בסיור שערכו בחיל נסקרו האיומים השונים, בהם טילי חוף-ים שכבר מצויים בידי חיזבאללה, כמו גם בפני תרחישים של ניסיונות השתלטות על אסדות קידוח, או פגיעה בהן באמצעות סירות מהירות הנושאות חומר נפץ. כחלק מההיערכות קיימה לאחרונה השייטת אימון יוצא דופן, שבו דימו הלוחמים השתלטות מחדש על אסדה מידי ארגון טרור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כיום מקיים חיל הים פעילות סביב האסדות הללו, שבאה לידי ביטוי בסיורים ימיים רציפים. בסיורים משתתפות גם סירות בלתי מאוישות, מטוסים שסוקרים את השטח ושורת מכ"מים שמטרתם לזהות ספינות זרות שמתקרבות. בחיל הים פיתחו אף גרסה משלהם לכיפת ברזל לאסדות, מתוך אפשרות שארגוני טרור ינסו לשגר לעברן גראדים ורקטות אחרות.

הלוחמים באימון (צילום: דו
הלוחמים באימון|צילום: דו"צ



לחיל הים קיימת יכולת לזהות וליירט רקטות מסוגים שונים באמצעות טילי ברק המשוגרים מספינות החיל. לפני מספר שבועות תרגלה השייטת את התרחיש של ההשתלטות על אסדת קידוח, כחלק מתרגיל שדימה פעילות של קבוצת טרור חמושה שמשתלטת על מתקן מסוג זה, בו עובדים בדרך כלל עשרות בני אדם. בתמונות מתוך האימון נראים הלוחמים החמושים כשהם לוקחים מחדש את הפיקוד על האסדה.

נערכים להגן על האסדות (צילום: דו
נערכים להגן על האסדות|צילום: דו"צ



"זרוע הים פיתחה תפיסה שלמה להגנה על מרחב המים הכלכליים", אומר מפקד חיל הים, האלוף רם רוטברג. "הטרור שינה את פניו בשנים האחרונות, ואנו נותנים מענה למרחב רב של איומים בקשת טווחים שונה".

מפקד חיל הים (צילום: דו
מפקד חיל הים|צילום: דו"צ



"בתפיסת ההגנה על המים הכלכליים משולבות כלל היכולות הצה"ליות. מדובר על תפיסה ייחודית, המשלבת יכולות מבצעיות, מודיעיניות, אוויריות, ופעולות מעל ומתחת למים, על מנת לייצר עליונות ימית מלאה", סיכם רוטברג.