מל"טים מתאבדים, בינות מלאכותיות וטווח צילום של מאות קילומטרים: תערוכת הסלון האווירי בפריז הציגה את החידושים בתחום המטוסים ללא טייס. בין 300 המשלחות שהגיעו לאירוע בלטה המשלחת הישראלית שהציגה גם את הפיתוחים שלה: המל"ט הרמס 45 של אלביט מערכות, ה-"טי הרון" של התעשייה האווירית ועוד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

היכולות החדשות של המל"טים:

מערכת בינה מלאכותית
חיישנים מתקדמים
טווח טיסה מוגדל
מהירות מוגדלת
זמן שהייה באוויר מוגדל
נחיתה לתוך רשת

התערוכה, הנחשבת לאחת מהזירות המרכזיות בעסקי הסחר הבינלאומי בתחום התעופה, מציגה את החידושים בשוק המל"טים העצום ששווה יותר מ-125 מיליארד דולר. אם בעבר שימשו המל"טים בעיקר לצורכי מודיעין היום השוק הולך לשני כיוונים חדשים: מל"טים תוקפים וכלי טיס לא מאוישים משוטטים.

"שוק המל"טים הגיע לשלב בוגר. לא מדובר רק בפלטפורמה, הסיפור הוא החיישנים המתקדמים והיכולת לראות מה קורה בשטח כל הזמן", סיפר אלעד אהרונסון, מנהל חטיבת המודיעין אלביט. "אנחנו פועלים לטפל במידע באופן אוטומטי על ידי בינה מלאכותית שמטרתה להביא מידע חשוב למפקדים בשטח בזמן אמת".

מל
מל"ט מתאבד רגעים לפני הפגיעה במטרה|צילום: Elbit, חדשות

בין החברות שלקחו חלק בתערוכה הייתה גם יוויז'ן הישראלית שהציגה את משפחת המל"טים המשוטטים והחמושים שלה. המל"טים, המגיעים בכמה גדלים, פותחו באופן שיוכלו להיות משוגרים על ידי חיילים מהשטח בעת לחימה או מבצע צבאי - מה שהופך אותם לכלי טיס מתאבדים.

גם אלביט מערכות חשפה פיתוח חדש - מל"ט חדש מסוג הרמס 45 שנועד לסייע לכוחות להרחיב את היקף המידע המודיעיני שהם מקבלים. המל"ט החדש מסוגל להמריא ללא מסלול קבוע מראש והנחיתה שלו נעשית לתוך רשת מיוחדת הקולטת אותו. טווח טיסתו מגיע למאות קילומטרים והוא בעל יכולת הפעלה בו זמנית של כמה מטענים.

מל
מל"ט שינחת לתוך רשת מיוחדת|צילום: רפאל, חדשות

בתעשייה האווירית לא נשארו מאחור, והציגו את המל"ט החדש שלהם - "טי הרון". המל"ט, המסוגל להגיע לגובה של 24 אלף רגל ולמהירות שיא של 120 קשר עם זמן שהייה באוויר של 24 שעות, יעניק למפקדים יתרונות רבים. "כלי הטיס יאפשר המראה משדות לא מוכשרים, יכולות נשיאה וטיסות בגבהים", סיפר משה לוי, סמנכ"ל החטיבה הצבאית בתעשייה האווירית.