עשרות חברי כנסת מימין ומשמאל הגיבו לפרסום אתמול במהדורה המרכזית על כך שתושבי העוטף שסובלים מטראומות ולא זוכים לטיפול - וחתמו הערב (רביעי) על עצומת ח"כים שיזם ח"כ איציק שמולי (העבודה) שקוראת לראש הממשלה נתניהו לתקצב מייד את מרכזי החוסן ביישובי הנגב המערבי שנקלעו לקשים כלכליים כדי לתת טיפול הולם לתושבים שזקוקים לסיוע נפשי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עד כה חתמו 40 חברי כנסת על העצומה, מהבית היהודי ועד מרצ, בעקבות הפרסום אמש על המצוקה הכלכלית של מרכזי החוסן. ח"כים נוספים צפויים להצטרף לקריאה. בנוסף, מלשכתו של ראש הממשלה נמסר שבעקבות הפרסום תתקיים פגישה מיוחדת בין נתניהו לסגן שר הבריאות ולראשי המועצות בעוטף כדי לתת עוד השבוע פתרון הולם למצב. ח"כ שמולי ידרוש גם כינוס של ועדת הכספים הזמנית של הכנסת לטובת מציאת פתרון מיידי למציאת תקציב שיאפשר את קיום מרכזי החוסן המטפלים בתושבים רבים בדרום הארץ.
"חוסנו של העורף הוא גורם מכריע בביטחון במדינה וביכולתה לפעול להכרעת אויביה", נכתב בעצומת חברי הכנסת. "טילי האויב אינם מבדילים בין אדם לאדם, ואינם מתחשבים בדעה פוליטית, מוצא או דת. תקצוב מרכזי החוסן הוא אתגר חוצה מפלגות, ומוטל על כולנו בבית הנבחרים הישראלי לשלב כוחות למען מטרה חשובה ודחופה זו".
"אנו, חברי כנסת מכל סיעות הבית, מביטים בדאגה על מצבם הקשה של מרכזי החוסן ביישובי הנגב המערבי ודורשים לתקצב אותם בהקדם על מנת שיוכלו לתת מענה לתושבים המתגוררים באזור גבול עזה", הוסיפו חברי הכנסת. "התקציב הדרוש לחיזוק מיידי של מרכזי החוסן הוא תוספת של 5 מיליון שקלים בשנה. סכום זעום ביחס לתקציב המדינה, אך חשוב ביותר כדי לאפשר את החיים באזור"
ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) בירך: "כנציג הנגב בליכוד וכתושב עוטף עזה, אני רוצה לומר תודה לראש הממשלה, בשמי ובשם תושבי העוטף, על שנענה לפנייתי והנחה לזמן את ראשי הרשויות בעוטף בשבוע הבא ולהקצות להם באופן מיידי את מה שנדרש לצמצום הפערים השוטפים במרכזי החוסן. כמו כן, עם הקמת הממשלה, נזמן דיון דחוף בוועדת הכספים הקבועה להקמת מרכז חוסן בעיר אשקלון שנפגעה קשות בסבבים האחרונים".
תפקידם של חמשת מרכזי החוסן בעוטף הוא לתת מענה טיפולי, פסיכולוגי ורגשי לנפגעי הטראומה. אלא שלאחרונה הם נקלעו לקשיים כלכליים ולמשבר תקציבי קשה. התוצאה: תושבים העוטף שנפגעו מהטראומה לא זוכים לטיפול. בשנה האחרונה היו יותר מעשרה סבבי הסלמה מול חמאס ואלה הביאו לעלייה דרמטית של מאות אחוזים בפניות למרכזי החוסן בעוטף עזה. גם אחרי ההסלמה האחרונה לפני שבועיים נרשם זינוק חד במספר הפניות, מה שהוביל למחסור בצוותים מטפלים שקורסים תחת העומס וסובלים ממחוסר בחדרי טיפול.
גם זמני ההמתנה לתחילת הטיפול התארכו משבועיים לחודש וחצי. מדובר בהבדל שעבור הנפגעים הוא קריטי וכך נוצר מצב עגום ומקומם של תושבים שבצל ירי הקסאמים, האזעקות ושרפות הבלונים מבקשים עזרה, תמיכה נפשית - אבל לא מקבלים מענה. באיתות של מצוקה, ראשי המועצות בעוטף פנו למשרדי הבריאות והרווחה בבקשה לקבל תוספת סיוע של חמישה מיליון שקלים לשנה לשדרות, אשכול וליתר מרכזי החוסן בעוטף עזה וזאת כדי להתאים את המערך הקיים לצרכים ולהיקפי העבודה החדשים.