כוננות ספיגה בירושלים. מועצת זכויות האדם (צילום: רויטרס, חדשות)
מועצת זכויות האדם. תחקור|צילום: רויטרס, חדשות

מועצת זכויות האדם האו"ם החליטה להקים ועדת חקירה לבדיקת האירועים בגבול רצועת עזה ברוב של 29 בעד מול 14 נמנעות ורק שתי מתנגדות. במועצה הסבירו כי יש לפתוח בחקירה לאור מספר ההרוגים הגבוה באירועים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשרד החוץ הישראלי הגיבו בזעם להחלטה. "ישראל דוחה לחלוטין את החלטת מועצת זכויות אדם, שהוכיחה שוב שהיא גוף בעל רוב אנטי ישראלי אוטומטי בה שולטים הצביעות והאבסורד", נמסר מהמשרד. "תוצאות ועדת החקירה עליה החליטה המועצה ידועות מראש, והוכתבו בנוסח ההחלטה עצמה. ברור לכל שהמטרה של המועצה איננה חקר האמת, אלא פגיעה בזכותה של ישראל להגנה עצמית ודמוניזציה ייחודית למדינה היהודית".

"פעם אחר פעם המועצה מתעלמת מפגיעות אמיתיות בזכויות אדם בעולם", נכתב עוד. "במקום זאת היא בוחרת לתקוף את הדמוקרטיה היחידה במזה"ת ומקבלת יותר החלטות נגד ישראל מאשר נגד כל מדינות העולם גם יחד. בניגוד גמור לטענות הנשמעות במועצה, הרוב המוחלט של ההרוגים בצד הפלסטיני הם פעילי חמאס, כפי שראשי ארגון הטרור אמרו בקולם".

צעדות השיבה בעזה (ארכיון) (צילום: חדשות)
המהומות בעזה, השבוע|צילום: חדשות

בתוך כך, הפרות סדר החלו בגבול עזה, בעיקר בצפון הרצועה. כ-7,500 פלסטינים מבעירים צמיגים ומנסים להגיע לגדר הגבול בחמישה מוקדים שונים, וכוחות צה"ל פועלים במקום למנוע זאת. ההתחלה המאוחרת יחסית של המהומות היא בהתאם להערכות באוגדת עזה, לפיהן הרמדאן ישפיע על מועד ההפגנות.