מפקד חיל האוויר, אלוף אמיר אשל, מזהיר את חיזבאללה וחמאס לנוכח האיומים שהשמיע חסן נסראללה בשבועות האחרונים, יחד עם התחדשות הירי מרצועת עזה. בריאיון לעיתון הגרמני Die Zeit הוא אומר: "אם נידרש לתקוף מרכזי פיקוד של חיזבאללה או חמאס בלב בניינים בלבנון או בעזה - לא נהסס". הדברים באים על רקע העמקת הפעילות והיטמעותם של ארגוני הטרור בתוך אוכלוסייה אזרחית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נוכח ההתפתחויות בצפון בתקופה האחרונה, תדרכו שורה של בכירים בישראל גורמים מדיניים במדינות באירופה ובארצות הברית וחשפו בפניהם מידע מודיעיני רגיש המצביע על האופן שבו מתוכנן חיזבאללה לעימות הבא עם ישראל ואת העובדה שישראל לא תוכל לעמוד מנגד ותפעל באופן "אלים ורחב מאוד" כדי לעצור את הירי לשטחה.
מפקד חיל האוויר הוא אחד "המתדרכים", אך הפעם, בראיון לעיתון הגרמני הנחשב, הוא עושה זאת בפומבי ולא תחת השם "גורם צבאי בכיר".
בכיר במטה הכללי אפילו תיאר חלק מן התכנית כשתדרך בשיחה סגורה והסביר כיצד ישראל תדרוש ממיליון וחצי תושבי דרום לבנון לעזוב את בתיהם, שהפכו לאתרים צבאיים, צפונה - לפני שתתחיל ההתקפה. מי שיישאר - ייפגע.
"האסטרטגיה של שני הארגונים היא להחיל מלחמה על ישראל כדי לערער את הלגיטימיות שלנו", אמר אשל. "לכן, כבר לפני שנים הם החלו להעביר את התשתיות הצבאיות שלהם לאזורי מגורים אזרחיים וכך הופכת האוכלוסיה למגן אנושי".
אשל המשיך ואמר כי "כפרים רבים בלבנון נבנים מחדש והופכים לבסיסים צבאיים עם אתרי טילים תת-קרקעיים, מחסני פיקוד ונשק. כך זה גם נראה בחלק מהמחוזות בביירות. מה אנחנו אמורים לעשות? לשבת בשקט?".
הקצין הבכיר מוסיף כי צה"ל מעדכן את האזרחים באמצעים שונים כמו מסרונים למכשירים סלולריים וטלפונים "לפני התקיפה, כדי לתת להם סיכוי להגיע למקום בטוח. אנחנו מזהירים אותם באמצעות פיצוצים קלים לפני שהולכת לבוא תקיפה - כל זה על מנת לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים". עם זאת, הוא מדגיש כי צה"ל "לא יבליג על הירי בגלל הלחימה הלא-מוסרית של אויבינו".
בהתייחסו לאירן אמר האלוף אמיר אשל כי הרפובליקה האסלאמית "שקועה בסכסוך העירקי כמו גם בסוריה, תימן, בחריין ולבנון. חיזבאללה הפך להיות יותר ויותר חזק בגלל שאירן הפכה אותו לסגנה וחימשה אותו בהמון אמל"ח".
לגבי טהרן, הביע אלוף אשל חשש כי במשא ומתן עם המעצמות, האחרונות "עושות רק ויתורים טקטיים שבמקרה הטוב יאטו את הפיתוח הגרעיני . תכנית הגרעין של אירן תשמש אותה לשאיפות האזוריות שלה. הם למדו מנפילת קדאפי בלוב ושהתוכנית הגרעינית היא כלי להישרדות והצגת כוח".