צה"ל אמנם הודיע הבוקר (ראשון) על סיום מבצע "מגן צפוני" ועל איתור של כלל מנהרות חיזבאללה שנודע עליהן, אבל בצפון חלק מהתושבים מסרבים לחזור לשגרה מלאה ומביעים חשש מפני מנהרות נוספות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אני שמעתי רעש של עבודות חשמל, אני לא רגועה", אמרה לחדשות Online מירה איילון מכפר יובל. "כבר לפני שנתיים וחצי התרעתי אבל הרגשתי שהם מורחים את זה. עם זאת אמרו לי לא לדבר אז לא דיברתי. לא נראה לי שהם בדקו את הנושא לעומק באזור. אני לא יכולה להיות רגועה עד שאני יודעת שהצבא בדק את זה, הצבא צריך ליידע אותנו".
לדברים הצטרפה גם שרון פנחס, תושבת זרעית שדיברה אמנם על הקלה אך ציינה כי הספק עדיין מקונן בה. "צה"ל עם אצבע על הדופק ולא מרפה, ויש תחושה של מוגנות והתחזקות. האבל היחיד הוא שלפני כמה שנים בודדות הייתה תושבת אחת שהתריעה וקצת זלזלו בהתרעה הזו".
"אני משתדלת לסמוך על מה שצה"ל אומר, אבל תמיד יש עוד ספק קטן שאולי לא מצאו את הכול", הוסיפה. "אנחנו יותר קרובים אליהם (לחיזבאללה) מאשר לנהריה מבחינת מרחק גאוגרפי. להגיד שיש שקט וביטחון מלא והכול? זה מרגיע שצה"ל עשה עבודה אבל מנגד להגיד שאפשר לחזור לשגרה מלאה? יש לי ספק. אני מיגנתי את הבית עד כמה שיכולתי".
לצד זאת, ראשי הרשויות בצפון דווקא בירכו את צה"ל. "עם סיום מבצע מגן צפוני, אנחנו מברכים את חיילי ומפקדי צה"ל , על הסרת אחד מהאיומים המשמעותיים ביותר על תושבי הגליל", אמר גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית הגליל העליון ומתח ביקורת על התנהלות המדינה: "לצד החשיבה, העשייה והקשר הטוב, הרצוף, המתמשך עם כוחות הביטחון, בולט הנתק מהדרג המדיני".
שמעון גואטה, ראש המועצה האזורית מעלה יוסף הוסיף: "נכון לרגע זה ועל פי דיווח צה"ל ומערכת הביטחון אין עוד מנהרות ולכן הסתיים המבצע. אנו סומכים על צבא הגנה לישראל ומודים לחיילינו".
המנהרה האחרונה שאותרה - הארוכה והעמוקה ביותר
בתום 41 יום, צה"ל הודיע הבוקר שהשלים את המבצע נגד מנהרות חיזבאללה לאחר שאתמול בצהריים חשף מנהרה נוספת - שישית במספר. מדובר במנהרה הארוכה והעמוקה שזוהתה עד כה: היא אותרה סמוך למחנה בירנית, חצתה מאות מטרים לשטח ישראל ותנוטרל בימים הקרובים.
דובר צה"ל מסר כי המנהרה נחפרה מכפר רמיה בלבנון וחצתה לשטח ישראל באזור למחנה בירנית הסמוך לגבול. מניתוח ראשוני של צה"ל עולה כי מדובר באחת המנהרות הארוכות והמשמעותיות שנחפרו מלבנון - עומקה 55 מטרים, גובהה שני מטרים ורוחבה כמטר.
בתוך המנהרה נמצאו מסילות לשינוי פסולת ותשתית למערכת חשמל ותאורה. בנוסף, במנהרה נמצאו מדרגות שמאפשרות עלייה לשטח ישראל ויציאה מתוך תוואי המנהרה. לפי הערכות, הושקע בה זמן רב ומשאבים אדירים מצד חיזבאללה - אך היא עדיין לא הייתה שלמה ומוכנה מבצעית.
כוח יוניפי"ל באזור וראשי הרשויות הרלוונטיים עודכנו בדבר איתור המנהרה. בימים הקרובים בצה"ל יפעלו לנטרל אותה בזהירות, שכן היא מולכדה בצד הלבנוני ועדיין מהווה סכנת חיים. במקביל, צה"ל עוקב אחר מספר אתרים נוספים בתוך שטח לבנון שמשם, לפי ההערכה, חיזבאללה החל בחפירת מנהרות שטרם חצו לשטח ישראל.
לאחר ההודעה על חשיפת המנהרה השישית, בצה"ל הודיעו על סיום מבצע "מגן צפוני". לאחר 41 יום של מבצע לנטרול המנהרות בצפון, בצה"ל הבהירו שאין מנהרה נוספת שחוצה לשטח ישראל. בצה"ל הטילו על לבנון את האחריות לנטרול המנהרות בצד השני של הגבול.
במקביל, ישראל ממשיכה את בניית המכשול העילי בגבול עם לבנון. בצה"ל פועלים להקים חומות בטון ומצוקים באזור, ולכן הכוחות ממשיכים להישאר בגזרה באופן מתוגבר כדי לתת מענה לכל התפתחות.
"המבצע שלל מהחיזבאללה יכולת התקפית ייחודית אותה בנה במשך שנים כחלק מתוכנית ההתקפה לשטח ישראל שהכין ורצה לממש באירועי חירום", מסרו בצה"ל. "שלילת היכולת פגעה ביכולתו של ארגון הטרור לממש את תוכניותיו בתווך התת-קרקעי, תוך שיפור המציאות הביטחונית בזירה הצפונית והסרת איום מעל אזרחי ישראל".