גולני שלי: השבוע ציינה חטיבת "גולני" 70 שנה להקמתה. החטיבה, היא חטיבת חיל-הרגלים הסדירה היחידה הפועלת ברציפות מהקמת צה"ל בפברואר 1948, ועוד לפני כן, אז היוותה חלק מחטיבת "לבנוני". לרגל חגיגות ה-70 פרסם דובר צה"ל נתונים אודות החטיבה, כמה אלופים וכמה רמטכ"לים חבשו את הכומתה החומה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כחטיבת חי״ר סדירה השתתפה חטיבת "גולני" בכל מלחמות ישראל, ולקחה חלק בקרבות הקשים ביותר. חטיבת "גולני" כוללת ארבעה גדודים: "ברק", "גדעון", "הבוקעים הראשון" וגדוד סיור. צבע הכומתה החומה נקבע ב-1976, ומסמל את הקשר ההדוק של לוחמי גולני לאדמה. סמל החטיבה הנמצא גם על התג הוא עץ זית, שורשי וחזק, אופייני לנוף הגליל והעמקים, סמל של שלום ותקווה המעטר את סמלי צה״ל והמדינה.
במסגרת האירועים החגיגיים לציון שנת ה-70, התפרסמו נתונים מעניינים אודות החטיבה: 5 מתוך 17 מפקדי אוגדת עזה, הם יוצאי חטיבת גולני, כך גם 7 מתוך 23 מפקדי אוגדה 91 ו-5 מתוך 30 מפקדי אוגדה 36. מהחטיבה יצאו 22 אלופים ו-3 רמטכ"לים.
בחטיבה משרתים היום 108 עולים חדשים ו-257 חיילים בודדים. שם המשפחה הנפוץ ביותר בקרב החיילים עם הכומתות החומות, הוא "כהן".
״גולני שלי בשבילי היא חטיבה שהיא משפחה, שהרעות, אחוות הלוחמים שבה ומגוון הצבעים בקשת החברתית הישראלית, הם עצמה בלתי רגילה", אמר מפקד החטיבה, אלוף משנה שלומי בינדר. "גולני זו מסירות, עמידה במשימה וניצחון בכל קרב. גולני שלי היא מקצוענות, הצבת דרישות גבוהות, יושרה וירידה לפרטים. היא מצוינות והפגנת אחריות אישית. היא מפקדים בגובה העיניים, רתימה מתוך שליחות ודאגה לפרט״.
"גולני שלי בשבילי זה קודם כל פנים של אלפי אנשים, חברים של אמת, שיצעדו אחד עם השני לכל מקום, בשירות ואחריו, משפחה חזקה של רוח, ערכים ונתינה", אמר רב אלוף במיל' גבי אשכנזי, שפיקד על החטיבה בשנים 1987-1988. "חלק מהם שילמו את מחיר הביטחון הקשה, וחלקם זכו לראות את ילדיהם גדלים והופכים לדור ההמשך של 'גולני'. את כולם אני לוקח איתי לכל מקום. ביום חגה של חטיבה 1 אני מאחל לכולנו עוד הרבה שנים של אימונים ללא מלחמה, חג גולני שמח".