אסירי חמאס לא זוכים לביקורים באופן גורף. לאה... (צילום: Hadas Parush/Flash90,  Abed Rahim Khatib / flash 9)
לאה גולדין ומעבר כרם שלום|צילום: Hadas Parush/Flash90, Abed Rahim Khatib / flash 9

הממשלה הורתה על הפסקת הכניסות ההומניטריות של אנשי חמאס ובני משפחותיהם מרצועת עזה לישראל – כך עולה מהתשובה שהמדינה הגישה היום (שני) לבג"ץ. התשובה נמסרה בתגובה לעתירה שהגישה משפחתו של סגן הדר גולדין, שנהרג במבצע "צוק איתן" וגופתו מוחזקת בידי חמאס בעזה, בה דרשה להורות להפסיק לחלוטין של ביקורי משפחות של אסירי חמאס בבתי הכלא בישראל וכן לעצור שחרור גופות של מחבלי חמאס לקבורה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתשובה שהגישה המדינה הובהר כי מאז הגשת העתירה, הממשלה חידדה את הנהלים והורתה למתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) להפסיק לחלוטין את הכניסות ההומניטריות של אנשי חמאס. במקביל, הממשלה מודה בתשובתה כי המועצה לביטחון לאומי (מל"ל) קבעה כי החלטות הקבינט המדיני-ביטחוני בנושא, שהתקבלו לפני כשנה, לא יושמו במלואן.

הדר גולדין ז
סגן הדר גולדין|צילום: חדשות

"החלטות הקבינט בסוגיית הכניסות לישראל לצרכים הומניטריים יושמה עד לאחרונה באופן חלקי בלבד, זאת משום שנמצא כי לא היו בידי מתפ"ש, האמון על מתן היתרי כניסה מעזה לישראל, נתונים בדבר זהות כלל אנשי חמאס ובני משפחותיהם המוכרים לגורמי הביטחון", נכתב בתשובת המדינה. "ביכולתו של מתפ"ש היה למנוע רק כניסה של קבוצה חלקית של אנשי חמאס ובני משפחותיהם שהיו מוכרים במערכותיו".

תערוכה של הדר גולדין באו
תערוכה של הדר גולדין באו"ם, ארכיון|צילום:


 
עוד הבהירה המדינה: "ראש המל"ל קבע כי הפרשנות המחייבת באשר להחלטת הקבינט מעתה ואילך היא כי החלטת הקבינט חלה ככתבה וכלשונה על גורמים אשר על פי נתוני גורמי הביטחון משויכים לארגון חמאס, וכן על כל מי שנמנה על קרוביו מדרגה ראשונה של אדם המשויך לארגון חמאס, והכל בהתאם למגבלות המשפטיות בעניין זה".

משפחת גולדין: "צעד קטן במשימה להשיב את הדר"

משפחת גולדין בירכה על ההחלטה ומסרה בתגובה: "זהו צעד קטן במשימה הגדולה שלנו להשיב את הדר שהיה גיבור ישראל ונפל במערכת צוק איתן. אין לנו רצון לנצח את ממשלת ישראל בבתי משפט. אנו מעוניינים בהשגת הניצחון על ארגון הטרור חמאס והשבתם של הדר ואורון הביתה".

בחודש שעבר, לאחר שבג"ץ קבע כי אין בסמכותה של המדינה להחזיק גופות של מחבלים לצורך משא ומתן עתידי להשבת גופות חיילים ואזרחים, המדינה הגישה בקשה לבית המשפט העליון לקיים דיון נוסף בעניין ולדחות את ההחלטה הקודמת.

תופסק גם החזרת הגופות? ארכיון|צילום: רויטרס

בעתירה ביקשה המדינה לדחות את יישום פסק הדין הקודם עד לקיום הדיון הנוסף בנושא, וזאת משום שלדברי המדינה מדובר ב"הלכה חדשה שטומנת בחובה השלכות רוחב משמעותיות". עוד נכתב בבקשה כי מניעת החזקת הגופות בידי המדינה "מהווה פגיעה בארגז הכלים המוקנה למדינה ובדין הקיים לצורך קידום משא ומתן להשבת אזרחים חיים וגופות חללי צה"ל".