שבועיים לאחר השקת הקמפיין בו נחשפו דמויות פיקטיביות של חמאס בפייסבוק שניסו לפתות חיילים, מדווחים היום (חמישי) בצה"ל על חשיפתן של עוד 6 דמויות פיקטיביות של צעירות, שניסו לפתות חיילים במטרה שיעבירו מידע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מאז שהמבצע החל כבר דווח ופורסם על 16 דמויות פיקטיביות שניסו לפתות חיילים. סגן אלוף א' ראש ענף חקירות במחלקת ביטחון מידע בצה"ל אומר כי המבצע, המשותף לצה"ל ולשב"כ, עדיין נמשך. "פתחנו מוקד פניות אליו מתקשרים חיילים שחושבים שמישהו מנסה לפתות אותם, או שהיו אליהם פניות דרך הפייסבוק ואנחנו חוקרים את כל התלונות האלו", אמר.
"אנחנו במאמץ לסכל את ניסיונות חמאס להגיע למידע, מבצעים הדרכות לחיילים בעקבותיהן פנו עוד חיילים בתלונות שנחקרות כעת", הוסיף סא"ל א'. "מאז חשיפת הפרשה יש שינוי דרמטי אצל חיילים בסדיר ובמילואים שמדווחים ופונים וזה עוזר במאמץ להתגונן".
"בעקבות הפרסום חלק נכבד מדפי הפייסבוק והדמויות נסגרו ונעלמו מהרשת", הוסיף הקצין. "עשינו מהלך יחד עם פייסבוק שייסגרו את הדפים הרלבנטיים".
בעקבות אותן תקיפות פתחו בצבא בשני מבצעים שמטרתם לעצור את החדירה של חמאס לשורות צה"ל - "קרב ציידים" ו"ציידים ברשת". מחלקת ביטחון מידע ניהלה את המבצע, שתכליתו הייתה לסכל את הניסיונות של חמאס. לטענת צה"ל, מעט מידע מודיעיני בעל ערך עבר לצד השני, אם בכלל, והניסיונות סוכלו ושובשו.
לטובת מצג השווא, פיתו הדמויות את החיילים להיכנס לחנות אפליקציות מזויפת שבנה חמאס במיוחד. חלק מהאפליקציות היו תמימות ורגילות וחלק היו זדוניות. אחת מאותן אפליקציות נקראת בשם YC המשמשת לשיחות וידאו. לאחר ההורדה הטלפון הסלולרי הופך לשקוף בפני היריב.
התוכנה הזדונית מאפשרת גישה לאנשי הקשר בטלפונים של החיילים, וכך ניתן להגיע לחיילים נוספים. בנוסף מסוגלים אנשי חמאס להאזין לחיילים ולהפעיל מרחוק את המצלמות בטלפונים החכמים. בידי הצבא מספר צילומים מטלפונים של חיילים בחמ"ל, במהלך שמירה ועל גבול עזה.
בשלב זה הגיעו אנשי יחידת הסייבר של חמאס לחיילים זוטרים ולא לליבת הסוד של צה"ל. הצבא הצליח לאתר את אותם חיילים שנפלו קורבן לאחיזת העיניים של חמאס ולפרמט את הטלפונים שלהם. במערכת הביטחון מבינים כי המערכה מתמשכת וכי יהיו ניסיות נוספים כאלה בעתיד.
חייל שהתכתב בפייסבוק עם אנשי חמאס, שהתחזו לבחורה צעירה, תיאר כיצד נפל במלכודת והעביר לחמאס מידע רגיש בלי ידיעתו. "שלחה לי יום אחד מישהי הודעה בפייסבוק", סיפר החייל. "דיברנו הרבה, ברצף, כמה ימים, והיא אמרה לי שהיא שירתה בשב"ס ושאלה אותי מאיפה אני ומה אני עושה. אמרתי לה שאני בצבא. החיבור מתחזק. לאורך הזמן אתה מתחיל לסמוך ולהכיר אותה לאט לאט".
"היא אמרה לי בוא נוריד אפליקציה שנוכל לדבר", המשיך החייל. "הורדתי. האפליקציה נפתחה אבל לא פעלה. בסוף התייאשנו והמשכנו לדבר בפייסבוק כרגיל. פתאום אני מגלה שזאת לא בחורה. זה חמאס".