סגן דנה עבודי (צילום: דובר צה
סגן דנה עבודי|צילום: דובר צה"ל

לידיעת הרב יגאל לוינשטיין: המצטיין של קורס החובלים שמסתיים מחר (שלישי) - היא בכלל מצטיינת: סגן דנה עבודי - שתעמוד יחד עם 27 חובלים וחובלות במסדר סיום הקורס היוקרתי של זרוע הים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

את הקורס מסיימים 26 בנים ו-2 בנות. שנתיים וארבעה חודשים ותואר אקדמי יסתיימו כשעל חזות הבוגרים והבוגרות יוצמדו הכנפיים היוקרתיות. סגן עבודי תשרת כסגנית קצין נשק על ספינת הטילים אח"י "חץ". "האמירות האלה (של הרב לוינשטיין) עוברות לידי. אני לא הראשונה ולא האחרונה לסיים את הקורס", היא אומרת, "אני לא מתייחסת לדברים, אני עושה מה שאני אוהבת".

"בנות הן כמו כולם, זה קורס מאתגר", מוסיפה עבודי. "ללמוד לפקד, עבודת צוות בשטח לא שגרתי ולא צפוי, אם מישהו או מישהי רוצה משהו מאתגר שילך על זה בכל הכוח. היו רגעים קשים והיו רגעים מספקים . שום דבר לא מובן מאליו. הקורס בסופו של דבר הוא כלי לא המטרה. הייעוד הוא להיות מפקדת טובה ומקצועית. עכשיו למעשה רק הכל מתחיל כשאשרת על הספינה".

כקצינת נשק על בספינת טילים אחראית סגן עבודי על הניווט, בטיחות השייט ובניית התמונה המבצעית. "שאלתי את עצמי בכל שלב אם אני רוצה את זה ורוצה להמשיך, בכל תקופה התשובה היתה כן", היא אומרת. "לא הייתי מורעלת בהתחלה וזה נבנה ככל שהקורס התקדם. תמיד רציתי קרבי וידעתי שאעשה שירות ארוך, לא סתם שנתיים".

סגן רותם (צילום: דובר צה
סגן רותם|צילום: דובר צה"ל

 

28 בוגרי הקורס ישרתו בשייטת ספינות הטילים ובשייטת הצוללות, החוד של זרוע הים. "הבנות עשו הכל כמו כולם,לא משנים מדדים, לא מורידים שום רף כדי שהן יסיימו. הכל אחד לאחד", מספר אל"מ יובל אילון מפקד בסיס ההדרכה של חיל הים. "בנות משרתות בדיוק כמו בנים על ספינות הטילים וכלי השיט בבט"ש (ביטחון שוטף - נ.ד). מי שמתאים עובר את המונים. מי שטוב מסיים את הקורס. המטרה היא לשלב כל מי שמתאים".

כשנשאל סגן רותם, שגם הוא בין המסיימים ומיועד לשירות בצוללות, מה המשמעות של שילוב בנות בקורס, הוא אומר כי אין הבדל מול הבנים. "אני תומך, זה חשוב ממש", הוא מציין. "עשיתי איתן את הקורס, הן עשות הכל איתנו. אין הבדל. קשה להיות בת ולעשות זאת עם הרבה בנים והן לא היו שונות. לא הורדנו את הרף. דווקא יש להן מה להוסיף, היינו יחד על הים כולם מתפקדים יחד אין כאן עניין של מגדר".

בצה"ל מתמודדים בימים האלה עם גל עכור שמנסה לעצור את שילוב הנשים בצה"ל בכלל ובשירות קרבי בפרט. מול טענות שהן מפריעות לנצח, מול אמירות פוגעניות ומול קריאות שהצבא מוריד את המדדים ומקל על הבנות כדי שייסמו את המסלול בגדודי החי"ר המעורבים. התשובה של צה"ל היא פתיחה של עוד ועוד תפקידים. גדוד מעורב רביעי נפתח השנה. ונבחנת האפשרות לשלב בנות בשיריון. "אם מישהו או מישהי רוצה לשרת בקרבי או לעשות שירות משמעותי. פשוט שילך על זה בכל הכוח", מסכמת סגן עבודי.