יממה לפני ההכרעה במשפט אזריה, התייחס הרמטכ"ל גדי איזנקוט לפרשה והבהיר "גבר בן 18 שמתגייס לצבא הוא לא הילד של כולנו". איזנקוט הוסיף: "הוא לוחם, הוא חייל, שנדרש ממנו לחרף את החיים שלו כדי לבצע את המשימות שאנחנו מטילים עליו ואסור לנו להתבלבל. הוראות הפתיחה באש לא שונו במשך עשור".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
איזנקוט אמר, בלי לנקוב בשמו של אזריה, כי "גבר בן 18 שמתגייס לצה"ל הוא לא הילד של כולנו, הוא לא תינוק שנשבה והוא לא עבר ליד קו הגבול ומישהו חטף אותו, הוא לוחם, הוא חייל, הוא נדרש לחרף את חייו כדי לבצע את המשימות שמטילים עליו".
הרמטכ"ל הבהיר בנוסף כי הלך הרוח בציבור הישראלי לא השפיע על ההליך המשפטי. "הבלבול שחל בשיח בחברה הישראלית הוא שיח שפוגע בדברים הבסיסיים ביותר שאנחנו דורשים מחיילי צה"ל", הדגיש איזנקוט. מחר צפוי בית הדין הצבאי המיוחד בקריה להכריע את דינו של אלאור אזריה, שמואשם בהריגת מחבל בפיגוע בחברון במרס בשנה שעברה.
"ישנם בתי דין שאין לי עליהם שום השפעה, הם עצמאיים לגמרי והם מחפשים לעשות צדק ולהכתיב את הנורמות והכללים המשפטיים. הם אינם מושפעים מדבר, לא ממני ולא מדעת הקהל, הם עושים צדק כמו שהם מבינים", הסביר הרמטכ"ל.
מלבד פרשת החייל היורה, התייחס הרמטכ"ל גם למצב ההומניטרי ברצועת עזה. "רצועת עזה היא פצצת זמן", ציין איזנקוט בנאום שנשא במרכז הבינתחומי בהרצליה. לצד האזהרות מהנעשה ברצועה, הרמטכ"ל הבהיר כי שנת 2016 הייתה השנה השקטה ביותר באזור מאז שנת 1967.
"בתקופה המדוברת לא נפגע אף אזרח ישראלי", הוסיף. "במשך שנתיים וחצי יש חייל צה"ל פצוע קל ירו למעלה מ-40 רקטות 95% מהם לשטחים פתוחים ו-3 או 4 מקרים לתוך שטח בנוי זה על העיר שדרות".
"אנחנו מבינים שרצועת עזה היא סוג של פצצת זמן", הבהיר איזנקוט. "קשה לי לומר את זה על שטח עם שני מיליון תושבים, אבל המציאות האזרחית, ההומניטרית והכלכלית ברצועת עזה היא טעונה".