אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
בקרוב, התור ייתקצר (אילוסטרציה)|צילום: חדשות 2

רפורמה ברפואה הצה"לית: עד סוף השנה צפוי להתעדכן מודל שירותי הבריאות בצה"ל, כך שתהיה הפרדה קבועה בין החיילים הסדירים לבין משרתי הקבע: בעוד שחיילים בשירות חובה יקבלו מענה רפואי בתוך הצבא, אנשי הקבע יופנו לקופות החולים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תקציב הרפואה בצה"ל, העומד על כ-460 מיליון שקלים בשנה, צפוי להישאר על כנו ולא מתוכנן שינוי במספר הרופאים הכולל בצה"ל. משכך פירוש המהלך הינו הקצאת משאבים רבים יותר - אנושיים וכלכליים - לטובת טיפול בחיילי השירות הסדיר.

זמן ההמתנה לבדיקה ראשונית אצל רופא עשויה להימשך כיום עד שלושה ימים, וקביעת תור אצל רופא מומחה עלולה להתארך גם עד שבועיים - וזאת בשל מחסור של כ-50 רופאים ורופאים מומחים ביחידות. עם החלת השינוי, צפויה ההמתנה להתקצר משמעותית, כשבמקביל יורחבו סמכויות החובשים כך שתיחסך הגעה של חיילים רבים אליהם.

איך ייראה השירות הרפואי בצה
איך ייראה השירות הרפואי בצה"ל?|צילום:

גם פרויקט "טל-רפואה", במסגרתו יאובחנו חיילים מרחוק באמצעות שיחות וידאו במקרים המאפשרים זאת, יושק בקרוב וצפוי להקל גם כן על העומס במרפאות. במקביל, לחיילים עדיין יוכלו להגיע למרפאות "ביקורופא" בסופי שבוע או בשעות בהן אין להם מענה בבסיסים, והשירות אף יורחב עם פתיחת ארבע מרפאות חדשות בחצור הגלילית, בית שאן, אריאל ומצפה רמון.

במקביל לצעדים הללו, הסתדרות הרופאים הארצית פנתה לרופאים בכל רחבי הארץ בבקשה כי יקדישו יום בחודש למרפאות החיילים, על מנת להקל על העומס ולתת מענה מוצלח לחיילים הזקוקים לטיפול רפואי. בנוסף, נחתמו הסכמים מקבילים שיאפשר למומחים מחוץ לצבא לתת גם הן שירות לחיילים בשירות חובה, בעלות כוללת של כ-30 מיליון שקלים.