ביקורת מבפנים על ההתעלמות מדיווח הנערות על נשאת מלחם: ניצב במשטרה מגיב לפרשת בריחת המחבל וטוען כי העובדה המקוממת היא שכבר אחרי מחדל מוקד 100 בפרשת חטיפת הנערים, הוקמה ועדה מיוחדת שהמליצה להקים מוקד ארצי למשטרה. למרות זאת, המוקד הארצי לא הוקם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זה גובל ברשלנות פושעת", אמר הניצב במשטרה לחדשות 2. "אם ההצעה הייתה מיושמת, לא היינו נאלצים להתמודד עם הביקורת המוצדקת שמטיחים עכשיו במשטרה". כיום פועלים שבעה מוקדים אזוריים של המשטרה, זאת חרף העובדה שגם משרד האוצר הסכים להשתתף בכיסוי ההוצאות של הקמת המוקד הארצי - פעולה שעלותה נאמדה בעבר בכ-70 מיליון שקלים.
המעסיק של שתי הנערות שזיהו את מלחם באוטובוס התקשר למוקד 100, אלא שהיא נותבה למוקד 100 של מחוז חוף שבצפון, ורק משם הועבר המידע למשטרת תל אביב. אם היה פועל כיום מוקד ארצי של המשטרה, הדיווח היה מגיע ישירות אליו - ומשם צוות מיוחד שמנתח את המידע היה בודק אותו ומעביר מיד לכוחות.
"קיבלנו יותר מ-8,000 פניות ביום הפיגוע"
אמש המשיכו במשטרה להדוף את הטענות נגדם על מחדל ביום בו אירע פיגוע הירי בתל אביב, לאחר שכתבת רשת ב' כרמלה מנשה חשפה כי שתי צעירות נסעו עם המחבל נשאת מלחם באוטובוס זמן קצר לאחר הפיגוע ודיווחו על כך למוקד 100. בכיר במשטרה הוסיף אמש פרטים על שאירע בדקות ובשעות שלאחר מנוסתו של המחבל מזירת הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב וציין: "מרגע הפיגוע ועד חצות באותו היום קיבלנו יותר מ-8,000 פניות".
הבכיר הדגיש כי עצם העובדה שהמחבל שאל את נהג האוטובס כיצד להגיע לוואדי ערה אינה ערובה לכך שאכן הגיע ליעדו. "להגיד שלא היינו שם? אנחנו עם הימ"מ עלינו על עשרות בתים בוואדי ערה עוד באותו היום, היינו אצל אבא שלו ואצל המשפחה שלו", אמר. "הדיווח של הצעירות לא שינה את התמונה המודיעינית שלנו, גם אם היינו מתייחסים לידיעה באותו היום".
בהתייחסו לזמן שחלף מרגע הפיגוע ועד ההחלטה לפרסם את זהותו ותמונתו של המחבל הסביר הבכיר כי הדבר נשקל בכובד ראש. "היו כמה סתירות פורנזיות שהיינו צריכים ליישב לפני שפרסמנו שזה האיש בוודאות", אמר. "זה יכול להוביל לתביעת נזיקין אם אנחנו מוציאים תמונה לא נכונה".
הצעירות שדיווחו על המחבל סיפרו: "ראינו דם, נבהלנו וביקשנו לרדת מהאוטובוס"