סערה כזו לא ראינו במפלגת העבודה מאז ימי רבין נגד פרס העליזים: רבים מחברי הכנסת של העבודה זועמים על דבריו של אהוד ברק הבוקר כי הציבור יעדיף ממשלה עם מפלגת העבודה וקדימה על פני ממשלת ימין צרה.
ח"כ שלי יחימוביץ', אשר מאז ההפסד הצורב בבחירות הכריזה שוב ושוב על תמיכתה הבלתי מתפשרת בישיבה באופוזיציה, אמרה בראיון לעודד בן-עמי בחדשות 2 כי "ברק שוגה שגיאה מאד קשה, שגיאה אישית וזו זכותו - אבל לא יכול להיות שתביא לסופה של מפלגה שערכיה חשובים". ח"כ יחימוביץ' הוסיפה: "כניסה לממשלה כל כך קיצונית והזויה, שיהיה אפשר לכבות את האור במפלגת העבודה".
"רצונו של הציבור נקבע בבחירות ולא בסקר כזה או אחר" ציינה יחימוביץ'. "מפלגת העבודה ספגה מכה אנושה בבחירות האחרונות. המניע לכניסה לממשלה שהיא מנוגדת לרוחה הוא לא מניע של טובת המדינה. יכול להיות שיש אנשים שלא מאמינים בעתידה של המפלגה. לו מפלגת העבודה הייתה גדולה כמו קדימה, היא הייתה יכולה להיכנס כשותף גדול ולהניע תהליכים, להיכנס לממשלה שקווי היסוד נקבעו עם ליברמן – מדובר בדבר שהוא בעיקר לא טוב למדינה".
עמיר פרץ: "דרכו הפתלתלה של ברק ידועה מזה שנים"
גם עמיר פרץ מאד לא מרוצה, בלשון המעטה, מהכיוון שברק מנסה להוביל. "אני מעולם לא תמכתי בו. הוא לא הפתיע אותי", הוא אומר בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט, "דרכו הפתלתלה ידועה מזה שנים, האובססיביות הזאת מוגזמת גם למי שרוצה להיות שר ביטחון".
ח"כ פרץ התייחס לאפשרות כי מפלגת העבודה תיכנס לממשלה וציין כי "חמישה שרים שמבטיחים לנו יהיו מול 23 שרים אחרים בממשלה, אנחנו נהפוך לקבלן ביצוע של הממשלה הזאת". יו"ר העבודה לשעבר סיים את דבריו בנימה פסימית: "מנסיוני, ממשלה עם קואליציה שכזאת ללא אופוזיציה אמיתית, תצחק כל הדרך אל המליאה".
הערב אמורים להיפגש בכירים במפלגה, בהם ח"כ עמיר פרץ, ח"כ אופיר פינס, ח"כ שלי יחימוביץ', ח"כ איתן כבל ועוד בכירים נוספים המתנגדים לכניסה לקואליציה. יחימוביץ' אמנם מגדירה את הפגישה כ"לא דרמטית" , אבל פרץ רואה את מה שקורה בעבודה דווקא כ"קרע עמוק". בצל האירועים ולקראת ועידת המפלגה הקרובה, לא מן הנמנע כי הקבוצה המתגבשת תיפרד מקבוצת הח"כים בראשות ברק – שתעשה את דרכה לקואליציה של נתניהו.