לא רק שרים וח"כים: נשיא המדינה ויו"ר הכנסת שופכים אף הם מים קרים על יוזמת ראש הממשלה נתניהו, שמפעיל מכבש לחצים על חברי המשכן לדחות את הבחירות לנשיאות בחודש הבא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך ביקורו בנורבגיה ופגישתו עם המלך הארלד החמישי בבירה אוסלו, חזר ואמר הנשיא פרס כי אינו מתכוון להישאר במשכן הנשיא מעבר ל-27 ביולי, המועד בו תסתיים כהונתו כנשיא המדינה: "בכוונתי לקיים את החוק ולכהן כנשיא מדינת ישראל שבע שנים בדיוק. זוהי חובתי כנשיא וכאדם המכבד את החוק". בכך, פרס למעשה שולל כל יוזמה שהיא להשאירו בתפקידו לתקופה נוספת, עד לבחירת נשיא חדש על ידי הכנסת.
עוד התייחס פרס ליוזמה המיוחסת לראש הממשלה נתניהו לבטל את מוסד הנשיאות ואמר כי "ברוב המדינות הדמוקרטיות יש נשיא וראש ממשלה - יש לכך יתרונות ושהכנסת תחליט".
דחיית הבחירות? יו"ר הכנסת יכריז על המועד כבר בשבוע הבא
מלבד פרס, גם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, הצטרף במתכוון או שלא, לקולות המתנגדים ליוזמת נתניהו לדחות את הבחירות לנשיאות בכמה חודשים - זאת למרות שיוזמה שכזו עשויה להפוך אותו לנשיא המדינה בפועל, עד לכניסתו של נשיא נבחר למשכן בירושלים.
אדלשטיין, שבסמכותו לקבוע את מועד הבחירות לנשיאות, הצהיר היום בפתח ישיבת נשיאות הכנסת כי בכוונתו לעשות כן כבר בשבוע הבא: "בשבוע הזה, השבוע הראשון של מושב הקיץ, אקיים התייעצויות וסבב שיחות עם כל מי שהודיע על כוונתו להתמודד. בשבוע הבא אודיע על המועד בו ייערכו הבחירות לנשיאות, בעוד כמה שבועות".
הדחף לבטל מוסד הנשיאות: עקב מניע אישי נגד ריבלין?
בשבוע שעבר דיווחנו כי ראש הממשלה יוזם לדחות את הבחירות ואף לבטל את מוסד הנשיאות, עקב התנגדותו למינוי ח"כ ראובן (רובי) ריבלין לתפקיד - ככל הנראה על רקע אישי. לאחר ניסיונות לקדם מועמדים אחרים כמו נתן שרנסקי ועוד פוליטיקאים שונים ומשונים - בדגש על משונים - נתניהו מחדש את היוזמה לביטול מוסד הנשיאות ומפעיל מכבש לחצים על חבריו לקואליציה לתמוך ביוזמה זו.
בסוף השבוע האחרון, טרם יציאתו ליפן, נתניהו שוחח עם שרים וחכ"ים וניסה לשכנעם לקבל את היוזמה שלו. שר בכיר ששוחח עם נתניהו רמז כי מאחורי הצעד נגד ריבלין עומדת רעייתו של ראש הממשלה שרה נתניהו. "ברור שהמניעים פה לא ענייניים", אמר השר. "יש עליו לחץ משפחתי שלא לתמוך במועמד היחיד ממפלגתו". בלשכתו של ח"כ ריבלין בחרו שלא להגיב לדברים. עם זאת, הסיכויים לאישור היוזמה נראים קלושים, לאור התנגדות הבית היהודי, שרים בליכוד וככל הנראה גם חברי "יש עתיד".