אחרי התמיכה הרבה שגרף ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאומו לפני בתי הקונגרס האמריקניים, מגלה יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, התלהבות פחותה בהרבה מביקורו בארצות הברית ומהשתלשלות האירועים שם.
בריאיון שהעניקה הבוקר לרשת ב' של קול ישראל, מתחה לבני ביקורת על ההתגוששות המדינית בין נתניהו לבין נשיא ארצות הברית אובמה ואמרה: "ויכוחים עושים בתוך החדר. זה אמנם נחמד לשמוע את הקונגרס מריע לראש הממשלה, אבל העיסוק הוא לא בהופעתו אלא בתוכן הדברים. אובמה חזר על הדברים בשני נאומיו והעימות עמו היה מיותר".
לבני התייחסה למצבה של ישראל בזירה הבינלאומית, לנוכח המתווה המדיני שהציג נתניהו וזה שמובילה הממשלה בראשותו. "שימו לב לוועידת המדינות המתועשות. אמנם קנדה מנעה את החלטת הארגון לקרוא לישראל לחזור לקווי 1967 , אבל מה עם שאר שבע המדינות? קדימה תמיד הובילה את עמדות ישראל בתיאום עם העולם כולו".
ביקורת על צעדי ההכרה באו"ם ופתיחת מעבר רפיח
לבני הטילה על נתניהו את האחריות לקיפאון במשא-ומתן עם הפלסטינים, שלטענתה הביא להתפתחויות האחרונות שאינן מיטיבות עם ישראל. "רק לפני שנתיים הלכנו לאו"ם וביקשנו מהם להמשיך במגעים בתנאים שהוסכמו עם אבו-עלא, על הקמת מדינה פלסטינית מפורזת, שמירה על גושי ההתיישבות ועל ירושלים מאוחדת", ציינה יו"ר האופוזיציה.
היא אף האשימה את הממשלה והנהגתה בהתמודדות לקויה עם המציאות הגיאופוליטית המשתנה במזרח התיכון: "הייתי שותפה לניסיונות לפקח על מעבר רפיח כך שיישאר פתוח, אבל מבלי לסכן את ישראל. זה נכון שאז בעזה שלטה הרשות ובמצרים מובארק - אבל על המנהיגות להתמודד עם מצבים משתנים. אתמול נפתח מחדש מעבר רפיח ללא פיקוח, וזה אחרי שהצלחנו להבהיר לעולם כולו ששלטון חמאס יכול להשתמש בו לצרכיו", סיכמה לבני.
"אור ירוק" מהליגה הערבית לפנייה לאו"ם
ראשי הליגה הערבית שהתכנסו בקטאר החליטו אתמול לתמוך בכוונתו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לפנות לאו"ם בספטמבר, בבקשה להכיר במדינה פלסטינית. ראשי המדינות החליטו כי "על האו"ם להכיר במדינה פלסטינית בגדה המערבית וברצועת עזה, כשמזרח ירושלים היא בירתה". הליגה הערבית אף תפנה לאו"ם בבקשה להעניק לפלסטין חברות באו"ם.
שעות לפני כן אמר אבן מאזן לפני נציגי הליגה כי "אין בסיס משותף" למשא ומתן עם ראש הממשלה נתניהו וכי פנייה לאו"ם בבקשה להכרה במדינה פלסטינית נותרה האפשרות היחידה. אבו מאזן דחק בליגה הערבית לסייע לפלסטינים, אם הצעד של הכרה חד צדדית במדינה פלסטינית בספטמבר יגרור סנקציות. לדבריו, אם ייפתח מו"מ בתנאים המקובלים על הפלסטינים - הפנייה לאו"ם תימנע.
למרות הדברים הנחרצים, אמר בסוף השבוע נשיא עצרת האו"ם ג'וזף דייס כי ללא המלצה ממועצת הביטחון, נראה כי לא תוכל הרשות הפלסטינית להצטרף לאו"ם כחברה מן המניין - בהתחשב בעובדה שארצות הברית תטיל, ככל הנראה, וטו על מהלך שכזה.