לאחר שהכנסת דחתה את "חוק ההסדרה", בימים האחרונים מתנהלים מגעים בין נציגי הממשלה לאנשי ימין לפיהם המבנים בשכונת האולפנה בבית אל לא ייהרסו וכן שהפינוי יהיה שקט, כך דווח הבוקר בעיתון "הארץ".
במגעים, המתנהלים בין אנשי הימין לנציגי משרד היועץ המשפטי לממשלה ומשרד ראש הממשלה, מנסים תושבי השכונה להגיע להסדר בו עולה כי כוחות הפינוי לא יהרסו את המבנים זאת בשל הרצון לשוב אליהם בבוא היום. בתמורה, מבטיחים המתנחלים פינוי שקט, בהסכמה וללא אלימות.
גורמים שנכחו בשיחות מספרים כי "המטרה היא שהבתים יישארו - אולי יאטמו או יעשו בהם שימוש אחר - רק שיישארו עומדים". התקווה היא שבעתיד המפונים יוכלו להיכנס אליהם חזרה, בהסכם שיוסדר עם בעל הקרקע.
כפיצוי לפינוי הצפוי: 850 יחידות דיור חדשות
ראש הממשלה החליט להרחיב את הפיצוי על העתקת המבנים ל-850 יחידות דיור במקום 300 שנקבעו תחילה. בסיכום הוחלט על בניית 300 יחידות בבית אל, כשהיתר יוקמו בקריית ארבע, באריאל, באדם, באפרת וביישובים נוספים.
"ישראל היא מדינה דמוקרטית שבה הציות לחוק הוא נדבך יסוד לחיינו החופשיים", אמר ראש הממשלה בנאומו מוקדם יותר השבוע. "ישראל היא דמוקרטיה שומרת חוק. כרה"מ אני מחויב לשמור על החוק ולשמור על ההתיישבות. אומר לכם כאן: אין שום סתירה בין השניים. החוק שנדחה היה פוגע בהתיישבות ולעומת זאת, המתווה שהחלטתי עליו, הרחבת היישוב, העתקת הבתים והגנה משפטית מפני תקדים - מחזק את ההתיישבות".
"עם זאת, צריך לומר שזה לא יום פשוט וקל", הוסיף ראש הממשלה. "העתקת בתים ממקומם, גם אם מדובר בחמישה בתים בלבד, זו בוודאי איננה פעולה שהממשלה ששה לבצע. אבל בית המשפט קבע מה שקבע ואנחנו מכבדים את החלטות מערכת המשפט".
"במקביל, יורחב היישוב בית אל, 30 המשפחות יישארו בבית אל ויצטרפו אליהן 300 משפחות חדשות", הסביר נתניהו. "אלה שחושבים שהם ישתמשו במערכת המשפט כדי להזיק להתיישבות - טועים. כי בפועל ההפך הגמור קורה. במקום הקטנת בית אל - הרחבת בית אל. במקום מחלשת ההתיישבות - חיזוק ההתיישבות".