מצעד הגאווה בירושלים מעורר מדי שנה סערה בבירה וניסיונות של גורמים דתיים וקיצוניים שונים למנוע את קיומו. האירוע אמנם נערך בקיץ, אבל מתנגדיו זכו לחיזוק כבר כעת מצד ח"כ אריה ביבי מקדימה - שחשב "להקדים תרופה למכה" ולסכל את האפשרות לקיים את המצעד באמצעות איסור שיעוגן בחוק יסוד. לאחר הפרסום הודיע ח"כ ביבי כי הוא "לא הובן כהלכה" והודיע על משיכת החוק משולחן הכנסת.
ביבי הניח על שולחן הכנסת הצעה לערוך תיקון בחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל, ותיאר את תכליתו ב"מניעת פגיעה בערכים דתיים". הסעיף שהוא מבקש להוסיף מורה לרשויות המדינה להכריע בשאלה האם לאפשר את קיומו של אירוע שייערך בבירה או ב"מניעת פגיעה בערכים דתיים המשותפים ליהדות, לאיסלאם ולנצרות".
התיאור העמום של מטרת התיקון בחוק נמשך גם בדברי ההסבר שצירף ביבי להצעתו: "לירושלים ניתן מעמד מיוחד כעיר עם צביון מיוחד לשלוש הדתות: יהודים, מוסלמים ונוצרים. בשנים האחרונות נוצר מצב מאוד עדין שבו מנסה מיעוט קטן לפגוע בצביון זה ובסמלה של ירושלים כעיר קדושה לשלוש הדתות".
"יש מיעוט שמשגע את הדת ואת כולם"
על הפתרון שהציע ביבי למצב שתיאר הוא הסביר כי "ישנו צורך דחוף לקבוע בחוק כי רשות הפועלת על פי דין תהיה רשאית לדון ולמנוע את הפגיעה בערכים דתיים המשותפים ליהדות, לאיסלאם ולנצרות".
בניסיון נוסף לברר את זהותו של אותו "מיעוט קטן" שלפי האשמותיו של ח"כ ביבי אחראי לפגיעה בצביונה הדתי של הבירה, הסביר יוזם התיקון לחוק היסוד בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט: "יש מיעוט קטן שמשגע את המשטרה, את הדת ואת כולם. דוגמה לכך (למעשים הפוגעים באופיה של ירושלים) היא כל אירועי הגאווה".
ביבי טען כי "כל הדתות בירושלים לא בעד זה (מצעד הגאווה), ולכן צריך להתייעץ עם הנציגים שלהן אם לקיים את זה או לא".
יו"ר האופוזיציה והעומדת בראש מפלגתו, ח"כ ציפי לבני, לא קיבלה את היוזמה בברכה. "אנחנו מתנגדים לכל ניסיון למנוע את מצעד הגאווה בירושלים", היא הבהירה. נוסף על כך, נמסר מטעמה כי בשנתיים האחרונות הביעה לבני תמיכה גלויה בקיום מצעד הגאווה בבירה וכן כי היא עצמה תתנגד בכל תוקף לכל ניסיון של ביבי לקדם את הצעת החוק לקראת אישור.