שעות אחרי שהמשא-ומתן בסוגיית מסקנות דוח פלסנר עלה על שרטון, הודיע הערב יושב-ראש קדימה, שאול מופז, על כוונתו להשתתף בעצרת המחאה שתיערך מחר בתל אביב בקריאה לשוויון בנטל הגיוס. מופז לא צפוי לנאום באירוע, אך קרא לתומכיו לנהוג כמוהו ולהגיע להפגנה.
"התמיכה שלכם חיונית כדי לתת לי את הכוח להוביל הסכם היסטורי", מסר מופז בהודעה - והרחיב: "זהו מאבק משותף על עתידה ועל צביונה של ישראל. אני קורא לכל אזרחי במדינה להגיע - יחד נוביל את השינוי".
במטה "מחאת הפראיירים" שאנשיו יזמו את ההפגנה בירכו את מופז על החלטתו להשתתף באירוע ואמרו כי הוא "וכל פוליטיקאי ישראלי באשר הוא מוזמן להיות חלק מהקהל בעצרת. כך נזכיר לכולם שאנחנו לא פרייארים ולא יקנו אותנו בהצהרות - אלא רק במעשים".
מופז הבהיר: "לא יהיו ועדות נוספות"
אתמול בשעות הערב הביע ראש הממשלה בנימין נתניהו נכונות לקבל את מתווה ועדת פלסנר ואף את עקרון הסנקציות האישיות על מי שישתמט משירות צבאי, אך היום אחר הצהריים דווח על כך שחזר בו מעמדה זו.
"לא יהיו ועדות נוספות", הבהיר מופז בהודעה מטעם מפלגתו שהתייחסה לנושא - והדגיש כי "עקרונות ועדת פלסנר הן המסקנות היחידות ורק על בסיסן ניתן להתקדם. לאחר יממה של משא ומתן התברר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא מוכן לאמץ באופן פומבי את המלצות ועדת פלסנר אלא מתכוון להקים עוד ועדה. הגיע הזמן לחקיקת חוק אמיתי לשוויון בנטל".
בשעות הבוקר פרסמה לשכתו של נתניהו הודעה שממנה הסתמן כי בכוונתו למנות צוות, בהשתתפות השרים משה (בוגי) יעלון ויוסי פלד ויחד עם נציגים מקדימה שעליו תוטל המשימה לגבש עד ליום רביעי הקרוב הצעת חוק שתתבסס על מסקנות ועדת פלסנר. אישיות נוספת ששמה הוזכר כחלק מהקבוצה היא היועץ לביטחון לאומי יעקב עמידרור. "נתניהו התהפך", אמרו גורמים בקדימה בתגובה על ההתפתחויות. "הוא מבין ולוקח בחשבון את המחיר שייגבה ממנו מהלך נגד החרדים".
בסביבת ראש הממשלה ציינו כי "נתניהו התחייב כבר לפני תקופה לבצע מהלך היסטורי" והדגישו כי "שלושת הבכירים שמהם ביקש לקחת חלק בגיבוש ההמלצות הם בכירי ביטחון שגייסו חרדים בעבר". נוסף על כך, דחו מקורבי ראש הממשלה כי הטענות כאילו הצוות שביקש להקים הוא "הקמה של 'עוד ועדה'".