פתרון לגיוס החרדים? בימים אלה מגבשת ועדת פלסנר הצעת החוק שאמורה להוות חלופה לחוק טל. הוועדה התכנסה אמש וקבעה כי החרדים יוכלו להתלבט בשאלת גיוסם עד גיל 22, ולאחר מכן יחליטו אם להתגייס לצה"ל. להחלטת הוועדה התנגד נחרצות נציג הציבור, יואב קיש, הנמנה עם אנשי "מחאת הפרייארים".
הוועדה, שהתכנסה אמש בכדי לדון בסוגית הסנקציות שיוטלו על חלק מהציבור החרדי שיבחר להשתמט מן הגיוס. בתום הדיונים, תגבש הוועדה את מסקנותיה הסופיות כדי שיהפכו להצעת חוק בהתאם לקביעת בג"ץ, המחייבת בחקיקת חוק חלופי לחוק טל, עד לסוף חודש יולי הקרוב. עם זאת, בוועדה חוששים כי לא יספיקו להגיש את המסקנות במועדן, ויש שטוענים כי נתניהו עצמו עשוי לפנות לבג"ץ בבקשה לדחייה.
"אנשי הצבא חיים באשליה שאם נודיע שמגייסים את כולם בגיל 18 - כולם יתייצבו בבקו"ם" אומרים בכירים בוועדת פלסנר. "המטרה העומדת לנגד עינינו היא בחירת מסגרת השתלבות מתאימה שתגרום לחוק להצליח", הם מסבירים את ההסדר המתגבש. גם במשטרת ישראל שמחים על ההחלטה. שם אומרים כי המשטרה תהנה מכמות נכבדת של מתגייסים חדשים לשירות האזרחי. בנוסף, גורמים בוועדה מנסים לאפשר למתגייסים להצטרף גם לשירות בתי הסוהר.
להצעת הוועדה קמו מתנגדים רבים, וחלקם הגדול דווקא בצבא: על אף שבצה"ל מקפידים שלא לצאת בפומבי נגד קביעת הוועדה, חוששים שם כי גיוסם המאוחר של החרדים יהווה מעמסה כלכלית על הצבא -שכרם של אבות משרתים צפוי לעמוד על כ-5,000 שקלים בחודש. עוד נאמר, כי הגיוס המאוחר ולא יאפשר פתיחת מסגרות קרביות מיוחדות כפי שתוכנן.
"ראש הממשלה מכר את הציבור המשרת שנושא לבדו בנטל"
במקביל, הביעו גורמים אזרחיים, ובראשם מטה המאבק של המילואימניקים, התנגדות נמרצת למהלך. "ראש ממשלת ישראל מכר את הציבור המשרת שנושא לבדו בנטל השירות הצבאי", צוין בהודעת מטה המאבק בחוק טל. הפעילים הביעו חשש לפיו "ועדת פלסנר תהפוך לכלי בידי רה"מ להונאת הציבור". גם שחר אילן, סמנכ"ל עמותת חדו"ש (חופש דת ושיוויון), מתח ביקורת על ההחלטה ואמר כי היא "משמרת את האפליה בין דם לדם, וקיים ספק באשר לחוקיותה".