אחרי שש שנים עם ראש עיר חרדי, ירושלים בחרה בראש עיר חילוני, אבל לא את האיש שעשה כותרות בשנים האחרונות - לא את ארקדי גאידמק. איש העסקים שנכנס לחיינו בסערה לא בליגה של שני המועמדים הבולטים פרוש וברקת, והוא קיבל רק 3% מסך כל מהקולות בעיר הבירה. אבל הכישלון של גאידמק לא היה רק בירושלים.
המפלגה שהקים ב-2007, "צדק חברתי", הריצה כ-22 מועמדים לראש רשויות מקומיות בבחירות הנוכחיות, רבים מהם במגזר הערבי אך גם בערים כמו קרית גת, ראש העין, רמלה וגם תל אביב-יפו. אחרי המון הבטחות והצהרות, אף מועמד לא ניצח או אפילו התקרב לניצחון באף רשות או עירייה.
בפברואר 2007 הוקמה "צדק חברתי" ברעש וצלצולים. מצעה אמור להיות חברתי בעיקרו, מתון מבחינה מדינית. המטרה: "ליצור מכנה משותף למיעוטים המקופחים". בפועל, סביר להניח שהמועמד היחיד שבכלל שמעתם עליו מתוך המפלגה הזו הוא לא אחר מגאידמק עצמו, שהתמודד על ראשות עיריית ירושלים.
הקמפיין הכי צבעוני
בסוף חודש יולי השנה הצהיר גאידמק על כוונתו לרוץ לראשות עיריית ירושלים. אחרי שהמיליונר גייס את אריה שומר, שהיה ראש לשכתו של נשיא המדינה, ובעקבות קשריו עם בעלי ההון מסביב לעולם, גאידמק לפחות שידר שהוא עומד להיות ראש העיר הבא של ירושלים. ככל שהבחירות התקרבו הוא השקיע יותר ויותר במרוץ ולא נשארו הרבה צמתים או לוחות מודעות בלי פניו של גאידמק.
אחרי הפרסומים על הסיוע לנזקקים, כל העיר ידעה ש"אריה בר לב", שמו העברי של גאידמק, רוצה להיות ראש העיר ובסוף הקיץ רבים חשבו שזה אפשרי, אבל אז לפתע הקרקע הבטוחה של גאידמק החלה לרעוד. דיווחים על סגירת חלק מעסקיו של ברוסיה, איבוד השליטה על רדיו 99 ואי-תשלום לעובדים שם. משהו לא עבד אצל גאידמק ואצל מפלגת "צדק חברתי", שהם היינו הך.
בתחילה חשב גאידמק שאוהדיה של בית"ר ירושלים, אלו שהריעו לו בטדי, ישימו את שמו גם בקלפי, אבל סקרים לפני הבחירות הראו שהאוהדים אוהבים אותו ביציע הכבוד אבל בבניין ליד כיכר ספרא הם רוצים לראות דווקא את ברקת. גאידמק ניסה את כוחו גם בשכונות החרדיות: אחרי הסכסוכים בין פרוש ללופוליאנסקי הוא חשב שהחרדים יפזלו אליו, הוא הבטיח מענקים מיוחדים לישיבות, הזרמת כספים לשכונות החרדיות, הורדת הארנונה - אבל החרדים לא התפתו. תושבי השכונות החרדיות בירושלים בחרו בפרוש, או לא בחרו כלל.
"תפסת מרובה - לא תפסת"
גאידמק ניסה את כוחו גם בשכונות המזרחיות של ירושלים. האיש שעומד בראש בית"ר ירושלים הגיע לעיר המזרחית והבטיח לבטל את צווי ההריסה ולתת רישיונות בנייה. אבל גם כאן המצביע הערבי לא הגיע לקלפי, יותר מ-200 אלף בעלי זכות הצבעה ערבים החרימו את הבחירות לרשות המקומית בירושלים. גם כאן ההבטחות לא הועילו. גאידמק נשאר בלי כלום.
בכיר במטה "צדק חברתי" ניתח הבוקר את ההפסד, ואמר לחדשות 2 באינטרנט ש"ארקדי ניסה לתפוס מרובה ולא תפס דבר".
אחרי שהובס בבחירות המוניציפאליות, ארקדי גאידמק תוהה אם בכלל כדאי לו להמשיך במסע לכנסת, מסע שהתחיל עם הקמת מפלגת "צדק חברתי". לגאידמק יש, על פי הדיווחים, בעיות כלכליות לא קלות ולא ברור אם הוא יכול להמשיך לעוד מערכת בחירות.
ומה יהיה על בית" ר?
בבית"ר ירושלים מודאגים הבוקר מעתידה של הקבוצה. גאידמק אמר שהוא ימשיך לתמוך בבית"ר בלי קשר לתוצאות הבחירות, אבל האיש הצבעוני מיציע הכבוד של טדי הוא לא איש צפוי. אנשי הקבוצה הביעו חשש שעכשיו, אחרי הכישלון בגזרה הציבורית הפוליטית המקומית, אחרי הבחירות, גאידמק יתייאש ויפסיק לתמוך באחד המפעלים שבהם הוא מתגאה יותר מכל - בית"ר ירושלים.