ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם ראשי משרדי האוצר והבריאות על רקע כוונת הרופאים לחדש מחר את המאבק בו פתחו לפני חג הפסח. המקורות דיווחו כי נתניהו העניק גיבוי לדרישת האוצר שלפיה כל חריגה ממסגרת הסכם השכר שנחתם עם עובדי המגזר הציבורי, תותנה בזה שהרופאים יסכימו לראשונה להחתים שעון נוכחות.
התוספת בשכר תותנה בזה שהרופאים יסכימו לראשונה להחתים שעון נוכחות. עם זאת, הרופאים עדיין דורשים תוספת של 50% לשכר היסוד, ומתנגדים נחרצות להחתמת שעון הנוכחות.
גורם שנכח בפגישה אמר כי "נתניהו אומר בעצם את מה שהוא אומר תמיד: 'יתנו, יקבלו'. בפגישה השתתפו סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו, סגן שר האוצר יצחק כהן, הממונה על השכר באוצר אילן לוין, וסגן הממונה על התקציבים משה בר סימן טוב.
האוצר דורש לחייב רופאים מומחים בביצוע תורנויות
בנוסף, נציגי האוצר דרשו הביעו בפני נתניהו את דרישתם לקצר את משך התורנות של המתמחים ל-18 שעות במקום 26 שעות כפי שהיא נהוגה כיום. אך לשם נקיטת צעד זה, מבלי להגדיל את מספר התורנויות של המתמחים בחודש נתון, דורשים נציגי האוצר לראשונה לחייב גם רופאים מומחים בביצוע תורנויות ולהוסיף תקנים למתמחים.
במשרד הבריאות הסתפקו בקיצור של שעתיים בתורנות המתמחים, ואילו בהסתדרות הרפואית מסתפקים בהפחתה של סך התורנויות בכל חודש באמצעות הגדלה משמעותית בתעריף התורנות של המתמחים. צעד שצפוי למנוע ממנהלי בתי החולים לאשר ריבוי של תורנויות בשל העלות הכלכלית הרבה.
מחר תקיים ההסתדרות הרפואית בגן הורדים הסמוך לכנסת, הפגנת ענק המבשרת את חידוש המאבק. נציגי הרופאים ונציגי האוצר אמנם צפויים להיפגש הערב, אך על פי הערכות הפגישה לא תוביל לפיתרון הסוגיה וכי העבודה בבתי החולים הציבוריים תשובש כבר בתחילת השבוע הבא.
בתחילת החודש: נתניהו מתערב בשביתת הרופאים
לפני כשלושה שבועות החליט נתניהו להתערב בעצמו בסכסוך העבודה בין הסתדרות הרופאים והאוצר, תוך שהוא מביע תמיכה בעמדת הרופאים לפיה יש להחזיר את שירותי הרפואה הפרטית (שר"פ) לבתי החולים ברחבי הארץ - וזאת בניגוד לעמדת בג"ץ בנושא, כמו גם בניגוד לעמדת משרד האוצר. סגן שר הבריאות ליצמן הביע בעבר את תמיכתו במהלך.
כבר בתחילת חודש אפריל דרשו הרופאים העלאה של 50% בשכרם וכן תוספות תקנים ומיטות לבתי החולים. במשך יומיים פעלו כל בתי החולים הציבוריים במתכונת שבת ויקיימו רק ניתוחים מצילי חיים. באוצר אמרו כבר אז שהם לא מוכנים לתוספות שכר אחידות, ומציעים שהתוספות יתחלקו בצורה לא אחידה למי שמרוויחים פחות ולמי שעובדים בפריפריה. עוד ציינו באוצר, שרק לאחרונה קיבלו הרופאים תוספת של 24% בעבור עשר השנים הקודמות, ולכן הם אומרים כעת שאין סיבה לתת שוב תוספת אחידה וגבוהה.