ביום שאחרי הכרעת בג"ץ ההיסטורית על ביטול חוק טל, מתייחס אחד מתומכי ביטול החוק, שר החוץ אביגדור ליברמן, להשפעות ההחלטה ולהשלכותיה העתידיות האפשריות גם על הקואליציה. "לא נברח מהכרעה, זהו שלב שניתן יהיה להתגבר עליו. נגיש הצעת חוק חדשה - ואני בטוח שחברינו לקואליציה יקבלו אותה", אומר הבוקר ליברמן בראיון לתכנית "מה בוער" עם רזי ברקאי בגלי צה"ל.

"אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט", אמר ליברמן. "החוק הזה מעביר מסר ברור לאותם חיילים, שהם לא קומץ של פראיירים, שהם מוערכים ושהמדינה נותנת לכך עדיפות. יש חרדים שמשרתים יפה את המדינה, אבל אני לא מבין מדוע כולם לא יכולים לעשות זאת".

"אני לא מצפה מבני מיעוטים יטיסו F-16 או ישיטו צוללות, אבל שייקחו חלק בשירות צבאי ובשירות הלאומי", המשיך ליברמן וסיפר על צעדיה העתידיים של "ישראל ביתנו" בכנסת, בעקבות ביטול חוק טל. "ביקשתי להכין הצעת חוק חדשה שחייבת לכלול את כל אזרחי ישראל לשאת בנטל. אם לא בשירות צבאי, אז בשירות לאומי. שוחחתי עם חבריי לקואליציה וביקשתי לנסות לשנות את המצב".

"חייבים למצוא פתרון הגיוני, שיעזור למדינה, לחרדים ולבני המיעוטים ולהרגיש שווים ומוערכים", הדגיש ליברמן. "לא נברח מהכרעה. זהו שלב לא פשוט בחקיקה ובקואליציה - אבל אני מאמין שניתן להתגבר עליו. גם הציבור החרדי וגם נציגיו הם אנשים עם שכל ישר, הגיוני. גם הם עירניים להלכי רוח וגם הם יקבלו הכרעות הגיוניות".

העותרים נגד חוק טל: חגיגת ההשתמטות הסתיימה

ביום שאחרי ביטול חוק טל בבג"ץ, קיים הבוקר הפורום לשוויון בנטל תדרוך עיתונאים, בו הוכרזו עקרונות הצעת החוק החדשה שתוגש מחר לכנסת. את תדרוך העיתונאים העברנו בשידור חי באתר האינטרנט של חדשות 2.

עו"ד איתי בן חורין, איש הפורום לשוויון בנטל ומיוזמי העתירה נגד חוק טל, פתח את תדרוך העיתונאים. "אתמול הוחלט שחגיגת ההשתמטות מסתיימת", אמר. "הפסיקה של בג"ץ היתה מאוד ברורה: חוק טל אינו חוקתי, אינו שוויוני ואסור להאריכו. אנחנו ממשיכים את המאבק - בהיבטים המשפטיים, הציבוריים והפוליטים".

"במדינת ישראל כל אזרח צריך לשרת - בשירות צבאי או אזרחי", המשיך עו"ד בן חורין. "המדינה חייבת לפתח מסגרות שיאפשרו לכולם לשרת. מי שייתן יותר - יקבל יותר. אנחנו מצפים שכולם יירתמו לכך".

לאחר מכן פנה בן חורין למגזר החרדי. "איננו נגדכם, אנחנו בעדכם. לא ויתרנו עליכם, אל תוותרו עלינו", אמר. "אנחנו רוצים שתהיו חלק מהחברה הישראלית, אנחנו רוצים לתת לכם להשתלב, שתהיה לכם מכסה של אנשים שילמדו - אבל אין לנו ברורה. אחוזי החרדים שלא מתגייסים ממשיכים לעלות, ומדינת ישראל לא יכולה לעמוד בכך. נמשיך במאבק עד הניצחון. החגיגה מסתיימת, לא נקבל הארכה של חוק טל - אפילו בדקה".

ליברמן.
ליברמן. "תהיה הצעת חוק חדשה"|צילום: רויטרס

עידן מילר מהפורום לשיוויון בנטל, סיפר על המשך הפעילות המשפטית לאישור הצעת החוק. "ניפגש בקרוב עם נציגים ממרצ ומישראל ביתנו על מנת להשיג את תמיכתם בהצעת החוק", אמר. "זאת הצעה מידתית, מדברת על ישימות של החוק בתוך חמש שנים. יישארו גם כאלף חרדים שימשיכו ללמוד".

רן חורש, מיוזמי מכתב השמיניסטים, סיפר כי מחר בשעה 18:30 תיערך עצרת בבית אריאלה בתל אביב, בהשתתפות אישי ציבור - שתביע תמיכה בביטול חוק טל.

על רעידת האדמה בלשכת רה"מ: "יתגברו מהר על הפרשה, הלשכה תמשיך להתנהל"

נתניהו בישיבת ממשלה. ארכיון (צילום: AP)
נתניהו. "לא צריך לתת לו עצות"|צילום: AP

בריאיון לגלי צה"ל התייחס ליברמן, ששימש כראש לשכת נתניהו בקדנציה הקודמת שלו בתפקיד ראש הממשלה, גם לרעידת האדמה בלשכה - בעקבות שיחות הנזיפה שקיים נתניהו עם בכירי לשכתו והתפטרותו של יועץ ההסברה יועז הנדל. "נתניהו לא זקוק לעצות שלי, ואם ארצה לייעץ לו - לא אעשה זאת בתקשורת", אמר שר החוץ.

באשר לעתיד פעילות הלשכה, אמר ליברמן: "הלשכה תמשיך להתנהל, יש שם הרבה אנשים ראויים. אני בטוח שהם יתגברו במהרה על הפרשה. לאלו שדיווחו על פרשת נתן אשל לא הייתה להם שום דרך אחרת, ואני שמח שהפרשה הזאת מאחורינו. יש אתגרים משמעותיים יותר מהרכב היחסים בתוך לשכת ראש הממשלה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק