יו
יו"ר הכנסת החדש-ישן, ראובן ריבלין, היום במליאה|צילום: חדשות 2

הכנסת אישרה אחר הצהריים את מינויו של חבר הכנסת ראובן (רובי) ריבלין ליושב ראש הכנסת. ריבלין נבחר ברוב של 90 חברי כנסת וללא מתנגדים, והוא חוזר לתפקיד לאחר הפסקה בת קדנציה בה ישב באופוזיציה.

למרות החזרה לתפקיד המוכר, ריבלין ייכנס לתפקיד "באותה חרדת קודש ובאותה חיל ורעדה" כדבריו, והוא מאמין כי הפעם השנייה בתפקיד רק תשפר את עבודתו. "הכנסת אינה רק בימה של טקסים, אלא זירת ויכוח והכרעה", אמר יו"ר הכנסת הנכנס בנאומו בכנסת. לא נבחרנו כדי לשמש ניצבים אלא כדי ליטול חלק פעיל, חלק מרכזי במעשה הדמוקרטיה", אמר.  

ראש הממשלה לעוד יום אחד בלבד, אהוד אולמרט, בירך את ריבלין ואמר: "אני משוכנע שאתה מצטרף אלי לברכות ליו"ר הכנסת הקודמת, דליה איציק,  שניהלה את תפקידה וזכתה להערכה, כבוד וחיבה של כל הקהל העצום שמכיע לכאן מדי שבוע ונדמה לי ששל עם ישראל כולו", אמר. 

"זו לך קדנציה שניה", הוסיף אולמרט, "מה שמוכיח שלאחר הניסיון הראשון איתך חברי הכנסת רצו לראות אותך פעם נוספת מעל הדוכן הזה, ואני מקווה שתנהיג את הכנסת באופן שיביא כבוד רב".

ריבלין עדיין רוצה להיות נשיא

על אף תפקיד היו"ר, ריבלין עדיין לא ויתר על חלום נוסף: חלום הנשיאות. לאחר שדמעותיו זלגו כאשר פינה את התפקיד לשמעון פרס, הוא מודה היום בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט כי עוד לא אמר את המילה האחרונה בדרך להיות האזרח מספר אחד. "אם ההזדמנות תחזור קיימת אפשרות לכך", אמר. "החלום לא נגנז אך איני פועל כרגע בכיוון".

"חיזוק המעמד של הכנסת בציבור" - זוהי המנטרה אותה ינסה יו"ר הכנסת החדש להנהיג במשכן. במהלך הקדנציה ינסה ריבלין לקדם את יוזמת "הקוד האתי". קוד שיאפשר לכנסת להשעות ואף להטיל צעדי ענישה על חברי כנסת שסרחו בהיבט המוסרי, גם אם מעשיהם לא הגיעו לפסים פליליים.

ריבלין מבטיח לקדם את הכנסת כרשות נפרדת שעומדת מול הממשלה, אך בעיקר מול הרשות השופטת. הביקורת של ריבלין על היכולת של בית המשפט לבטל חוקים כבר הושמעה בעבר והוא מבטיח "לקדם את ההפרדה הזאת גם בקדנציה הקרובה".